Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 09 /14:45

VSAT praneša apie didėjantį migrantų skaičių: vien antradienį jau fiksuota beveik 100 bandymų patekti į Lietuvą

Per antradienio rytą jau fiksuota beveik šimtas bandymų iš Baltarusijos neteisėtai patekti į Lietuvą – daugiau nei per visą praėjusią parą, BNS pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Tarnybos atstovo teigimu, itin didelių prasiveržimų ateityje nenumatoma, šiuo metu pasienyje didesnių nei įprastai migrantų grupių taip pat nepastebima.
Fizinio barjero pasienyje su Baltarusija statyba
Pasienis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Judėjimas toje pusėje yra, ir šiandien neįleistųjų skaičius jau viršijo vakar dienos skaičių. Tai judėjimo tikrai yra – dar nėra kažkokie labai tragiški tie skaičiai, bet jau artėja prie šimto“, – sakė pasieniečių atstovas Giedrius Mišutis.

Pasak jo, kol kas sunku pasakyti, ar tai nuo pasienio su Lenkija traukiantys migrantai. Masiškų bandymų prasiveržti kol kas nefiksuota.

„Tokių bandymų prasiveržti masiškų nėra tikrai. Tų grupių yra, jos juda kaip ir anksčiau, tas suaktyvėjimas tai vienu, tai kitu metu didesnis ar mažesnis, bet spaudimas nemažėja“, – sakė VSAT atstovas.

Per visą praėjusią parą iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose pareigūnai neleido patekti 73 migrantams.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6017.

VSAT teigimu, antradienio rytą situacija Lietuvos pasienyje su Baltarusija yra stabili, kontroliuojama. Pasieniečių pajėgos perdislokuotos, kai Baltarusijoje esantys migrantai didele kolona patraukė link Lenkijos sienos ir bandė ją šturmuoti. Pranešama, kad pirmadienį ten buvo susirinkę apie 1–2 tūkst. neteisėtų migrantų.

G.Mišutis: didelių prasiveržimų perspektyvoje nėra

Pasak G.Mišučio, pasienyje patruliuoja sraigtasparniai, nuolat keičiamasi informacija su kolegomis iš Lenkijos ir FRONTEX agentūros.

„Kad ten vyksta judėjimas, tai taip. Yra informacijos, kad šiek tiek patraukiama, pavežamos grupės, – sakė VSAT atstovas. – Grupės matosi, jos ir dabar matėsi aktyvios. Jos tai priartėja, tai atitolsta, bet jos tikrai nėra šimtinės”.

Anot jo, grupių judėjimas už sienos yra gana įprastas. Taip pat įprastas yra ir automobilių bei kitų transporto judėjimas.

„Kol kas tokių didelių šimtinių prasiveržimų tikrai nėra perspektyvoje“, – sakė VSAT atstovas.

Anot jo, pastebimos migrantų grupės – nėra didesnės nei įprastai – po keliolika žmonių, buvo pastebėta viena apie 30 asmenų grupė.
„Būdavo jų ir didesnių, net ir paskutinėm parom buvo viena apie 50 žmonių grupė neįleista”, – sakė G.Mišutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas