Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

VTEK nusprendė susirinkti daugiau informacijos apie M.Navickienės veiksmus

Reaguodama į viešai paskelbtą informaciją bei gautus pranešimus, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) birželio 26 d. posėdyje nusprendė susirinkti daugiau informacijos apie buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės veiksmus.
Monikos Navickienės spaudos konferencija
Monikos Navickienės spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Surinkusi duomenis, komisija spręs, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl galimo viešųjų ir privačių interesų derinimą reglamentuojančio įstatymo pažeidimo.

„Komisija aiškinsis M.Navickienės privačios kelionės į Dubajų aplinkybes, jos ryšius su šią kelionę apmokėjusiais asmenimis ir jų atžvilgiu tuomet ministrės pareigas ėjusios M.Navickienės atliktus tarnybinius veiksmus bei priimtus sprendimus“, – teigiama VTEK pranešime.

M.Navickienė atsistatydino gegužę paaiškėjus, kad pernai ji skrido atostogauti į Dubajų privačiu lėktuvu su savo sutuoktinio verslo partneriais finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu.

„Foxpay“ yra laimėjusi keliasdešimt viešųjų pirkimų, didžiausias jų – prieš kelerius metus sudaryta sutartis su Informacinės visuomenės plėtros komitetu (IVPK).

IVPK veikia kaip atsiskaitymų tarpininkas daugybei valstybinių institucijų per centralizuotus e. valdžios vartus ir tam naudoja „Foxpay“ paslaugas.

Įstaiga trečiadienį pranešė, kad kreipsis į vyriausybinę strateginių įmonių sandorius tikrinančią komisiją, prašydamas įvertinti šią 2022 metais sudarytą sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius