Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 19

Vykstant „čekiukų“ skandalui – ikiteisminių tyrimų lietus

Visuomenininko ir laidų vedėjo Andriaus Tapino inicijuota akcija „Skaidrinam“ privertė Lietuvos teisėsaugos pareigūnus pasiraitoti rankoves. 15min pasidomėjo, kiek iš viso ikiteisminių tyrimų šiuo metu vykdoma dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų vasario pabaiga – iki savivaldos rinkimų liko mažiau nei mėnuo, vyksta nepriklausomos pilietinės iniciatyvos „Žinau, ką renku“ debatai.

Vienus jų Neringos savivaldybėje moderuoja A.Tapinas. Apie „Skaidrinam“ skandalą Lietuva dar nieko nežino, tačiau netrukus sužinos.

Visą debatų įrašą ir dalį apie Neringos savivaldybės tarybos narių išlaidas galite stebėti pasižiūrėti čia>>>.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas

Tokios buvo „Skaidrinam“ ištakos, o netrukus po debatų žinia apie neaiškias Neringos politikų išlaidų ataskaitas pasklido po visą Lietuvą, pamažu pradėjo plisti žinios ir apie politikus iš kitų savivaldybių.

Darbymetis teisėsaugai

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė penktadienį informavo 15min, kad iš viso po „Skaidrinam“ atskleistų nedorybių pradėta 16 viešojo intereso gynimo procedūrų.

Jomis siekiama užtikrinti lėšų grąžinimą į vietos biudžetą.

Tokios procedūros vyksta Vilniaus, Kauno, Šiaulių miestų, Šilutės, Kauno, Alytaus, Jonavos, Varėnos, Radviliškio, Telšių, Mažeikių, Tauragės, Ignalinos, Utenos rajonų bei Pagėgių ir Neringos savivaldybių atžvilgiu.

Generalinė prokuratūra
Generalinė prokuratūra

Taip pat pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų.

Tokie tyrimai vyksta dėl Šiaulių, Kauno miestų, Mažeikių, Šilutės, Kauno, Jonavos, Ignalinos rajonų ir Pagėgių bei Neringos tarybos narių išlaidų.

Pasak E.Martinonienės, ikiteisminiai tyrimai atliekami bendrai, o ne dėl atskirų asmenų – jais siekiama patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams skiriant išmokas jų išlaidoms apmokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas