Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 04

Vyrai didvyriškai išgelbėjo skendusią moterį

Trečiadienį Klaipėdos Pilies uostelyje vykę įvykiai priminė veiksmo filmą. Per nelaimingą atsitikimą vandenyje atsidūrė jauna moteris, kurią suskubo gelbėti netoliese buvę nepažįstami vyrai.
Klaipėdos Pilies uostelis nurimus vėjui.
Klaipėdos Pilies uostelis nurimus vėjui. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Nors didvyriškai pasielgusiems vyriškiams po dirbtinio kvėpavimo moterį atgaivinti pavyko, ji į ligoninę buvo išvežta be sąmonės. Jos būklė vis dar buvo labai sunki.

Incidentas įvyko trečiadienį vakare, apie 22 valandą. Kad Pilies uostelyje prie prišvartuotų laivų vyksta kažkas ne taip, dėmesį atkreipė buriuotojų kompanija. Nerišliai pagalbos šaukėsi viena moteris.

„Su draugais po buriavimo išgirdome pirmą neaiškų pagalbos šauksmą „gelbėkit“. Nesupratome. Pradėjome žiūrėti į tą pusę. Pamatėme, kad blaškosi mergina, žiūri į apačią... Kai dar kartą paprašė pagalbos, nieko nelaukę bėgome, šokome ant pontono ir skubėjome padėti.

Ant kranto buvusi moteris sakė, kad į vandenį įkrito jos sesuo. Vandenyje radome moterį, gulinčią be gyvybės ženklų. Su draugu ją ištraukėme, pradėjome daryti dirbtinį kvėpavimą“, – pasakojo vienas iš didvyrių, buriuotojas Audrius, pridėjęs, kad gelbėti žmogų teko pirmą kartą gyvenime.

Vos tik ištraukus moterį buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Pasak buriuotojo, po dirbtinio kvėpavimo moteris pradėjo kvėpuoti. Ji buvo paguldyta ant šono, bet sąmonės neatgavo.

„Vanduo iš plaučių neišbėgo. Iškvietėme pagalbą, sulaukėme greitosios pagalbos automobilio. Skendusios moters sesuo sakė, kad šventė gimtadienį. Bet, jeigu neklystu, jau ne pirmas toks atvejis Klaipėdoje. Toje vietoje būtų galima pagalvoti apie tvorelių įrengimą“, – sakė Audrius.

Pasak Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotojos Nijolės Dambrauskienės, į įvykio vietą atvykę medikai rado sužalotą, sąmonę praradusią moterį.

Spėjama, kad mergina galėjo susižaloti krisdama ant pontono. Galimai sąmonė buvo prarasta po smūgio, dar prieš atsiduriant vandenyje.

„Dabar moteris ligoninėje. Mūsų brigada ją vežė sužalotą, skendusią. Ji buvo komoje. Moters kraujotaka nebuvo sutrikusi. Visi kiti gyvybiniai parametrai buvo pakankamai geri. Bet moteris buvo susižalojusi ir nesąmoninga, todėl buvo nuvežta į reanimacijos skyrių”, – teigė N.Dambrauskienė.

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis patvirtino, kad sąmonę praradusi moteris trečiadienį į ligoninę buvo atvežta 22.30 val.

„Šiuo metu ji yra reanimacijos skyriuje. Jos būklė kraštutinai sunki, yra ventiliuojama. Labai sunku pasakyti, kaip viskas klostysis toliau – ar išliks gyva, kokie bus liekamieji reiškiniai. Lieka laukti – įvyks lūžis į vieną arba į kitą pusę“, – sakė KUL vyriausiasis gydytojas V.Janušonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento