Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2010 05 04

Vyriausybė bando suvaldyti vaistų kainų deklaravimą

Vyriausybė imasi griežtesnių priemonių prieš tuos vaistų gamintojus, kurie atsisakė deklaruoti didmenines vaistų kainas – antradienį ministrų kabinetas pritarė atitinkamiems Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlymams.
Vaistai
Vaistai / Photos.com

Vyriausybė nutarė, kad tais atvejais, kai vaistinio preparato įsigijimo kaina yra mažesnė negu gamintojo deklaruota, didmeninės prekybos antkainis turėtų būti taikomas nuo įsigijimo kainos.

Gamintojai iki gegužės 1–osios nedeklaravo 181–o nekompensuojamo vaisto kainos – jais ketinama nebeleisti prekiauti. Išimtis gali būti padaryta dėl prekybos 34 analogų neturinčiais vaistais, kurių kainos gamintojai nepateikė.

Lietuvos pareigūnai susidūrė ir su kita problema – maždaug trečdalis nekompensuojamų vaistų kainų yra didesnės nei aštuoniose palyginimui pasirinktose šalyse.

Didmenininkai ir tiekėjai konkrečias kainas privalėjo deklaruoti nuo balandžio 1 iki 10 d., o jos taikomos nuo gegužės pradžios. Prognozuota, kad kai kurie medikamentai turėjo atpigti apie 20 proc. Realiai apie pusšimtis populiariausių vaistų atpigo apie 10 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas