Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė nepritaria, kad baigę gyvulininkystę teiktų sveikatos paslaugas su gyvūnais

Vyriausybė nepritaria, kad baigę gyvulininkystes studijas galėtų teikti sveikatos paslaugas, kurių metu naudojami gyvūnai.
Ramunės ir Šarūno Radavičių „Žirgų oazė“
Ramunės ir Šarūno Radavičių „Žirgų oazė“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokią išvadą praėjusią savaitę priėmė Ministrų kabinetas.

Seimo narė konservatorė Jurgita Sejonienė teikė projektą, kuriame siūloma leisti gyvulininkystės studijų krypties studijas pagal gyvūno ir žmogaus sąveikos studijų programą baigusiems asmenims teikti natūraliosios ir liaudies medicinos srities paslaugas, kurias teikiant naudojami gyvūnai.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teiktoje išvadoje teigiama, kad Vyriausybė iš esmės pritaria, kad medicinos paslaugos su gyvūnais turėtų būti labiau prieinamos, turėtų būti sudarytos teisinės prielaidos kvalifikuotiems specialistams gauti tokių paslaugų teikimo licenciją.

Visgi, ministerijos nuomone, tokias paslaugas turėtų teikti specialistai, gebantys dirbti su žmogumi ir spręsti žmogaus sveikatos ir psichosocialines problemas, turintys žinių apie anatomiją, fiziologiją, histologiją, įvairias terapijas, ligų ir sveikatos sutrikimo diagnostiką, taip pat žinių apie visuomenės sveikatą, socialinės aplinkos poveikį.

„O gyvulininkystė priskirta žemės ūkio mokslų studijų krypčių grupei, kurios tikslas yra suteikti žinių apie gyvūnų anatomiją, fiziologiją, elgseną, fiziologinių poreikius, todėl gyvulininkystės studijų kryptis nėra susijusi su sveikatinimo veikla ir negali būti siejama su natūraliąją ir liaudies medicina, priešingai nei Veterinarijos studijų kryptis, kurios principai yra bendri tiek žmonėms, tiek gyvūnams“, – rašoma išvadoje.

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą, licenciją teikti sveikatos paslaugas, kurių metu naudojami gyvūnai, gali gauti baigę medicinos, reabilitacijos, odontologijos, burnos priežiūros, visuomenės sveikatos, mitybos, farmacijos, biologijos, genetikos, mikrobiologijos, molekulinės biologijos, biofizikos, biochemijos, veterinarijos, socialinio darbo, psichologijos, sociologijos, antropologijos, pedagogikos, edukologijos, andragogikos studijų krypčių studijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas