Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 08

Vyriausybė patvirtino rekomendacijas darbo apmokėjimui viešajame sektoriuje

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtas rekomendacijas dėl darbo apmokėjimo sistemos nustatymo viešojo administravimo įstaigose ir institucijose.
Valdininkas
Valdininkas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pranešė ministerija, rekomendacijose nustatytos gairės bei kriterijai, pagal kuriuos bus formuojama valstybės ar savivaldybės institucijos vidinių pareigybių lygių struktūra, pareiginės algos koeficientų intervalai, nustatoma pareiginė alga, mokamos priemokos, skatinamai ir apdovanojimai.

Vidaus reikalų viceministrė Sigita Ščajevienė sako, kad atsisakius centralizuoto darbo užmokesčio nustatymo modelio, įstaigos galės lanksčiau ir efektyviau valdyti savo resursus.

„Įstatyme įtvirtintos tik minimalios algos atitinkamai pareigybei, taip įgalinant įstaigų vadovus pagal Vyriausybės patvirtintas rekomendacijas nustatyti įstaigos darbo apmokėjimo sistemą. Nuo šiol kiekvienam valstybės tarnautojui bus išties aišku, už kokias kompetencijas, patirtį ir rezultatus gaunamas atitinkamas darbo užmokestis. O įstaigos vadovas galės lanksčiai naudoti resursus formuodamas komandą ir lengviau pasiekti įstaigos užsibrėžtų tikslų“, – teigia viceministrė.

Pasak jos, naujoje Valstybės tarnybos įstatymo redakcijoje įtvirtinta lankstesnė ir teisingesnė darbo apmokėjimo sistema atneš teigiamą pokytį visiems, dirbantiems viešojo valdymo sektoriuje.

Naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatyme, kuris įsigalios nuo kitų metų, įtvirtina, kad darbo apmokėjimo sistema nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o jei jos nėra, ją nustato įstaigos vadovas.

Rekomendacijos parengtos vadovaujantis Vyriausybės strateginės analizės centro (STRATA) valstybės ar savivaldybės viešojo administravimo įstaigų ar institucijų darbo apmokėjimo sistemos kūrimo gairėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas