Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 31

Vyriausybė pritarė siūlymui drausti prekybą gyvūnais, kuriems pakeista išvaizda

Vyriausybė pirmadienį pritarė Seimo narių grupės pasiūlymui uždrausti veisti, prekiauti ir eksponuoti gyvūnus augintinius, kuriems neteisėtai atliktos veterinarinės procedūros – kirptos ausys, uodega ir panašiai.
Šuo
Šuo / 123RF.com nuotr.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, gyvūnų teises saugančios nevyriausybinės organizacijos nuolat pastebi augintinius, kuriems yra neteisėtai atliktos tokios procedūros.

„Siūloma drausti veisti, prekiauti ir eksponuoti augintinius, kuriems neteisėtai buvo atliktos tokios procedūros kaip ausų, barzdelių, skiauterių, snapų, uodegų trumpinimas, balso stygų, nagų, sparnų, ilčių pažeidimas ar pašalinimas, plunksnų išpešimas ar pašalinimas kitu būdu“, – sakoma ministerijos pranešime.

Išimtis būtų taikoma gyvūnų kastravimui ir kitiems teisės aktuose numatytiems atvejams arba veterinarinėms procedūroms, atliekamoms veterinarijos gydytojo rašytiniu sprendimu dėl gyvūno sveikatos.

Gavus Vyriausybės išvadą, pataisos bus toliau svarstomos Seime. Jas inicijavę parlamentarai pažymi, kad veterinarinės procedūros, kai gyvūnams ne dėl medicininių priežasčių yra karpomos galūnės, draudžiamos nuo 2004 metų, tačiau radus tokius gyvūnus sunku įrodyti, kad tai padaryta nelegaliai.

Savininkai ginasi, kad augintiniai įvežti iš trečiųjų šalių, kuriose tokia procedūra nėra draudžiama, pvz., Baltarusijos, Rusijos.

Anot iniciatorių, uždraudus tokiems gyvūnams pasirodyti parodose, juos veisti, bus sumažintos paskatos neteisėtas veterinarines procedūras ar įsivežti iš trečiųjų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas