Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 20 /15:04

Vyriausybė sprendimus dėl masinių renginių atidėjo, tūkstantinių renginių neleis

Trečiadienį Ministrų kabinetas palaimino grafiką, pagal kurį, jei situacija dėl COVID-19 Lietuvoje neblogės, vasarą bus leidžiama organizuoti tam tikro dydžio renginius ar koncertus lauke bei patalpų viduje. Tiesa, galutinį sprendimą dėl to Vyriausybė posėdyje priims kitą savaitę.
Father John Misty koncerto akimirka
Koncertas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Nuotolinis Vyriausybės posėdis:

VIDEO: Vyriausybės posėdis 2020-05-20

Anksčiau trečiadienį apie tai, kaip bus grįžtama prie įprasto socialaus gyvenimo, feisbuke užsiminė premjeras Saulius Skvernelis.

Nuo birželio 1-osios svarstoma leisti organizuoti renginius uždarose erdvėse, kuriuose galėtų dalyvauti iki 100 dalyvių, atvirose erdvėse – iki 300 dalyvių.

Kas dvi savaites dalyvių skaičių planuojama leisti didinti.

Tai yra, nuo birželio 16-osios uždarose erdvėse galėtų vykti renginiai su 150 žiūrovų, atvirose – su 500, nuo liepos 1 dienos uždarose erdvėse būtų leista organizuoti renginius, kuriuose – iki 200 dalyvių, atvirose – iki 700, nuo liepos 16-osios uždarose erdvėse – renginiai su 250 žiūrovų, atvirose – su 900 dalyvių.

Vyriausybės planas dėl renginių
Vyriausybės planas dėl renginių

Šią tvarką dar turės patvirtinti Vyriausybė, kurią sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį posėdžio metu paprašė priiminėti kitą savaitę.

Masinių renginių, kuriems bus leista vykti, dalyviai privalės laikytis saugumo reikalavimų, anksčiau teigė S.Skvernelis.

„Savaime suprantame, visuose šiuose renginiuose reikės laikytis numatytų atstumų apribojimų, o uždarose erdvėse – ir nustatytų salės užimtumo reikalavimų“, – feisbuke išdėstė premjeras ir pridūrė, kad renginių su tūkstančiu ar tūkstančiais žiūrovų šią vasarą tikrai nebus.

Šiuo metu renginiai leidžiami tik atvirose erdvėse, kai dalyviai neišlipa iš automobilių, arba kai renginiuose dalyvauja ne daugiau kaip 30 dalyvių.

Trečiadienį ministrai nutarė leisti atnaujinti reguliarų oro susisiekimą kryptimi Vilnius–Oslas. Daugiau apie tai – čia. Dabar tokie skrydžiai galimi į ir iš Frankfurto, Talino ir Rygos.

Lietuvoje karantino režimas dėl COVID-19 tęsiasi nuo kovo 16-osios ir turėtų galioti bent iki gegužės 31-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas