Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 17

Vyriausybė spręs, ar pritarti euro zonos finansų ministrų susitarimui dėl paramos Graikijai

Euro zonos finansų ministrams susitarus dėl pagalbos Atėnams ilgalaikės programos ir pirmųjų lėšų iš Europos stabilumo mechanizmo pervedimui, Briuselyje pasiektą rezultatą pirmadienį finansų ministras Rimantas Šadžius pristatys Vyriausybei.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man reikės gauti įgaliojimus, kaip trečiadienį (rugpjūčio 19 dieną – BNS) balsuoti Europos stabilumo mechanizmo valdytojų posėdyje – ar pritarti paramos Graikijai programai ir pirmam pinigų pervedimui“, – BNS teigė R.Šadžius.

Antradienį Vyriausybės poziciją aptars ir Seimo Europos reikalų komitetas.  

Euro zonos finansų ministrai penktadienį Briuselyje pritarė ilgalaikės – maždaug 85 mlrd. eurų paramos Graikijai programai ir pirmai – 26 mlrd. eurų finansinei injekcijai Atėnams.

Euro zonos finansų ministrai penktadienį Briuselyje pritarė ilgalaikės – maždaug 85 mlrd. eurų paramos Graikijai programai ir pirmai – 26 mlrd. eurų finansinei injekcijai Atėnams.

Kaip BNS sakė R.Šadžius, pirmas paramos Graikijai pervedimas būtų atliktas rugpjūčio 20 dieną. 10 mlrd. eurų būtų deponuota Europos stabilumo mechanizme Graikijos bankų galimam kapitalo stiprinimui, o 13 mlrd. eurų tektų Graikijai atsiskaityti pagal skubius mokėjimus, įskaitant ir rugpjūčio 20 dienos mokėjimą Europos centriniam bankui bei 7 mlrd. eurų laikinąją paramą Graikijai, kuri Atėnams buvo skirta iš Europos Sąjungos biudžeto liepą, kad šalis atsiskaityti su Europos centriniam banku ir grąžintų skolas Tarptautiniam valiutos fondui.

Dar 3 mlrd. eurų Graikijai būtų išmokėti per porą mėnesių, šaliai atsiskaityti pagal kitus mokėjimus, kurių terminai sueina iki spalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas