Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 31

Vyriausybė steigia generalinį konsulatą Miunchene

Vyriausybė pirmadienį nusprendė įsteigti generalinį konsulatą Miunchene, Vokietijoje.
Miunchenas, Vokietija
Miunchenas, Vokietija / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Miunchenas

Vyriausybės nutarime numatoma, kad konsulatas būtų įsteigtas rugsėjo 1 dieną.

Anot siūlymą pateikusios Užsienio reikalų ministerijos (URM), atsižvelgiant į Vokietijos politinę ir ekonominę įtaką Europos Sąjungai ir tarptautinei bendruomenei, šalies dydį ir jos reikšmę užsienio politikoje, būtina stiprinti stiprinti ryšius su Vokietija.

Ministerijos teikime pažymima, kad ekonomiškai stipriausiose pietinėse ir vakarinėse Vokietijos federacinėse žemėse gyvena didelė lietuvių bendruomenė, tad konsulato atidarymas ne tik sustiprintų šalies ekonominius interesus, bet ir užtikrintų konsulinių paslaugų teikimą.

„Šiuo metu dėl reikalingų konsulinių paslaugų jiems tenka kreiptis į geografiškai artimesnes Lietuvos diplomatines atstovybes gretimose valstybėse“, – pažymi URM.

Vokietijos federalinės statistikos tarnybos duomenimis, Vokietijoje gyvenančių lietuvių skaičius 2010–2021 metais padidėjo du su puse karto – nuo 23,5 tūkst. iki daugiau kaip 58 tūkstančių.

Pasak URM, sostinėje Berlyne veikia svarbiausių Vokietijos verslo asociacijų centrinės būstinės, bet žymi ekonominė šalies galia sutelkta vakarinėse ir pietinėse federacinėse žemėse, tad dalį Lietuvos ekonominės diplomatijos veiklos reikia tikslingai nukreipti į jas.

Anot ministerijos, konsulatas atidaromas Bavarijoje, ji yra strategiškai svarbi ir galimybių išmaniosios ekonomikos ir tradicinės pramonės srityje turinti Vokietijos federacinė žemė.

URM nurodo, kad generaliniame konsulate Miunchene turėtų dirbti septyni darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas