Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 13

Vyriausybės kanclerė susitiko su EBPO generaliniu sekretoriumi ir organizacijos vadovais

Darbo vizitą Prancūzijoje pradėjusi Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė pirmadienį susitiko su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Mathiasu Cormannu, EBPO viešojo valdymo direktore Elsa Pilichowski, vystomojo bendradarbiavimo direktore Pilar Garrido Gonzalo, EBPO generalinio sekretoriaus pavaduotoju Ulriku Knudsenu ir organizacijos Ukrainos skyriaus vadove Gabriela Miranda, rašoma Vyriausybės kanceliarijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / Vyriausybės kanceliarijos nuotr.

Su EBPO generaliniu sekretoriumi M.Cormannu aptartas aktyvus Lietuvos įsitraukimas į EBPO veiklas per penkerius narystės metus. Dezinformacijos, užsienio šalių kišimosi, vystomojo bendradarbiavimo srityse Lietuvos lyderystė yra pastebima ir vertinama.

Vyriausybės kanclerė pabrėžė demokratinių valstybių ekonominio atsparumo stiprinimo svarbą ir kovą su dezinformacija, atsižvelgiant į tai, kad Rusija dezinformacijai skiria didelius išteklius ir mėgina paveikti demokratijų vidaus gyvenimą. Lietuva aktyviai dalyvauja EBPO atsparumo dezinformacijai iniciatyvose ir yra pasirengusi didesniam indėliui šioje srityje, sakė Vyriausybės kanclerė G.Balčytytė.

Susitikimuose aptartas EBPO darbas Ukrainoje, prie kurio inicijavimo idėjiškai ir finansiškai aktyviai prisidėjo Lietuva.

Didelį dėmesį Lietuvos delegacija skyrė būtinybei stiprinti demokratijų gebėjimams veikti greičiau ir kokybiškiau. G.Balčytytė akcentavo patikimų integruotų duomenų svarbą situacijos stebėjimui ir kokybiškų sprendimų priėmimui. Vyriausybės kanclerė pristatė Valstybės duomenų agentūros veiklos principus, Lietuvos pasiekimus duomenų panaudojimo srityje bei iššūkius plečiant jų panaudojimą. Sutarta, kad Lietuva ir EBPO dirbs kartu apibendrindama patirtis ir žinias bei išplėtodama juos EBPO žinių produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas