Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 10

Vyriausybės sprendimai dėl karantino švelninimo „sėkmingesnėse“ savivaldybėse – kitą savaitę: spręs dėl judėjimo ir veiklos laisvinimų

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad trečiadienį Vyriausybė priims ekspertų pristatytus sprendimus dėl karantino režimo lengvinimo, konkrečiai – dėl papildomų prekybos vietų atidarymo, kultūros įstaigų. Dėl judėjimo ribojimo tarp savivaldybių, kai baigsis toks visuotinis ribojimas, taip pat kokios dar veiklos galėtų būti atidarytos epidemiologiškai sėkmingesnėse savivaldybėse, bus svarstoma kitą savaitę.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / LRV nuotr.

Seime žurnalistams I.Šimonytė sakė, kad nemažas būrys savivaldybių išreiškė norą įgyvendinti bandomąjį testavimo nuo COVID-19 kaupiniais metodą savo pradinio ugdymo institucijose.

„Tai toms savivaldybėms ta teisė šiandien bus suteikta. Bus pakeitimų dėl kultūros įstaigų“, – nurodė ji.

Pasak I.Šimonytės, buvo planų, kad galbūt Vyriausybė šiandien galėtų nustatyti lengvesnius apribojimus savivaldybėms, kuriose epidemiologinė situacija dėl koronaviruso yra geresnė nei kitose.

Tačiau premjerė minėjo, kad kol kas tebelaukiama sekoskaitos tyrimų duomenų dėl to, kur ir kokiu mastu yra paplitusios COVID-19 atmainos.

Juos ekspertai turėtų pateikti šią savaitę. Todėl tik kitą savaitę ministrų kabinete ir bus svarstomi galimi tam tikri papildomi karantino režimo pakeitimai.

„Pirmadienį svarstysime, koks judėjimo apribojimo režimas būtų reikalingas, kai jau baigsis visuotinis ribojimas: tai yra kokiu principu ir ar reikia toliau riboti judėjimą iš ar į atskiras savivaldybes. Ir taip pat – kokios veiklos galėtų būti tose, sakyčiau, sėkmingesnėse savivaldybėse. Nes ne visada tai priklauso nuo savivaldybių darbo, nors testavimo apimtys tikrai nuo to priklauso“, – komentavo I.Šimonytė.

Ji pabrėžė, kad savivaldybės turėtų testuoti daugiau gyventojų. Savivaldybių, testuojančių daugiau kaip 2 proc. gyventojų, kas esą yra saugus lygis, I.Šimonytės teigimu, yra absoliuti mažuma.

„Norėtumėme, kad to siektų dauguma savivaldybių. Tai tada, žinoma, ir tas spalvinis fonas atrodys truputėlį kitaip. Be to, savivaldybėse, kuriose ir testavimo rezultatai yra palankūs, ir atvejų statistika yra palanki, manau, kitą savaitę, veikiausiai galėsime kalbėti apie platesnius palaisvinimus ir veikloms“, – kalbėjo premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas