Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2020 08 20

Vytautas Šustauskas Seimo rinkimuose dalyvauti negalės

„Kovotojų už Lietuvą“ sąjungos pirmininkas Vytautas Šustauskas negalės būti renkamas Seimo nariu, ketvirtadienį nusprendė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). V.Šustauskas norėjo savo kandidatūrą kelti Kauno Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje, tačiau apie rinkimus jam teks pamiršti, nes pavėluota sumokėti užstatą.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„V.Šustauskas nepateikė galutiniam terminui visų pareiškinių dokumentų“, – teigė VRK narė Aistė Žilinskienė.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė tikino, kad liepos 7 dieną – paskutinę dieną, kai buvo būtina sumokėti užstatą, pavedimą bandyta daryti iš vienos sąskaitos, tačiau to padaryti nepavyko, nes sąskaita buvo tuščia, o liepos 9 dieną mokėjimas vykdytas iš kitos sąskaitos. Dar 158 eurus pats per „Perlo“ terminalą pervedė V.Šustauskas.

Pavedimas atliktas per vėlai ir užstatas nebus grąžintas.

V.Šustauskui VRK posėdyje atstovavo Antanas Kandrotas. Jis tikino, kad partijos sąskaitoje pinigų buvo būtent 1200 eurų, kuriuos partija ir pervedė, tačiau banko pavedimas užstrigo. Taip pat esą svarbu, kuri data turi būti laikoma terminu – pavedimo, ar pinigų gavimo.

„Pavedimas padarytas buvo, kodėl jis nepraėjo, aš pasakyti negaliu“, – teigė A.Kandrotas. Jis negalėjo paaiškinti, kodėl partija pavedimą vykdė iš dviejų skirtingų sąskaitų. Tikino, kad tai turėtų paaiškinti „įmonės“ buhalterė. Partiją įmone jis vadino kelis kartus.

A.Kandrotas reikalavo dar vieno posėdžio, kad partija galėtų įrodyti turėjusi pinigų.

„Kandidatas netenka galimybės kandidatuoti, o partija – reikšmingos sumos“, – guodėsi jis.

Tačiau VRK nesutiko. Jos nariai nusprendė, kad faktas yra tas, kad pavedimas gautas pavėluotai. Pavėluotai gautas užstatas nėra grąžinamas. Be to, medžiaga bus perduota Generalinei prokuratūrai įvertinti, ar nebuvo neteisėtų veiksmų.

15min jau skelbė, kad Seimo rinkimuose su V.Šustausko vadovaujama „Kovotojų už Lietuvą sąjunga“ ketino dalyvauti vos keturi žmonės.

Be V.Šustausko, pareiškinius dokumentus tapti „Kovotojų už Lietuvą sąjungos“ kandidatu vienmandatėje Marių rinkimų apygardoje yra pateikęs partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą nekaltų civilių žudymu apkaltinęs Viačeslavas Titovas. Dar „Kovotojų už Lietuvą sąjungos“ kandidatais norėtų būti registruoti Stanislavas Ladinskij, anksčiau kandidatavęs į Seimą su „Fronto“ partija, ir Antanas Kandrotas, šiuo metu teisiamas už finansines machinacijas.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius