Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:57 /13:59

Vytautui Landsbergiui – 92-eji: palinkėjo sau sulaukti kito gimtadienio

Pirmasis nepriklausomybė atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis penktadienį tradiciškai, prie savo namų durų, klausėsi sveikinimų 92-ojo gimtadienio proga. Profesorių sveikino bendražygiai bei M.K.Čiurlionio meno mokyklos vaikų choras, sudainavęs kelias dainas, prie kurių prisijungė ir jis pats.

Profesorius sau palinkėjo sulaukti kito gimtadienio: „Visai nieko prieš neturėčiau. Bandysime bendromis jėgomis to pasiekti“. Lietuvai jis linkėjo antrajame Seimo rinkimų ture balsuoti „su protu“ ir nepaleisti iš rankų tėvynės Lietuvos.

„Pirmiausia, reikia rinktis su rinktis su protu. Čia būna tokių keistų dalykų, kai žmonės balsuoja kaip be proto, bet ką tu jam gali padaryti“, – paklaustas, ko palinkėtų Lietuvai, žurnalistams sakė V.Landsbergis.

V.Landsbergis džiaugėsi puikiu oru, saule ir tuo, kad jo pasveikinti susirinko tiek daug žmonių: „Labai džiaugiuosi. Labai šviesu širdyje, labai smagu, kad jūs atėjote, ačiū jums“.

V.Landsbergio sūnus Vytautas V.Landsbergis tv3.lt sakė besidžiaugiąs, kad tokio garbaus amžiaus sulaukęs jo tėvas toks guvus ir šviesaus proto.

Anot jo, profesoriaus sveikata kartais būna geresnė, kartais prastesnė. Šiuo metu V.Landsbergis jaučiasi gerai, tad balsavo rinkimuose, lankėsi džiazo festivalyje.

„Aš tikrai džiaugiuosi jo sveikata, kai jis yra ne ligoninėje, o tarp žmonių, kur jam patinka būti“, – sakė tv3.lt V.V.Landsbergis.

V.Landsbergis 1990-aisiais vadovavo Aukščiausiosios Tarybos sesijai, priėmusiai Kovo 11-osios aktą, kuriuo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. Per ateinančius dvejus metus V.Landsbergio vadovaujama Lietuva atlaikė Maskvos spaudimą ir įtvirtino valstybingumą.

1996–2000 metais jis ėjo Seimo pirmininko pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito