Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03

„Žalgirio“ areną apžiūrėjęs prezidentas Valdas Adamkus ją sulygino su Čikagoje stovinčia arena

Trečiadienį savo įtemptoje darbotvarkėje laiko radęs Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus užsuko į naująją „Žalgirio“ areną Kaune.
Valdas Adamkus apžiūrėjo Nemuno saloje baigiamą statyti areną
Valdas Adamkus apžiūrėjo Nemuno saloje baigiamą statyti areną. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Ekskursija prasidėjo nuo įspūdingo dydžio „Žalgirio“ rūbinės, kurioje viskas – durys, saunos pakopos, dušai – yra pritaikyta aukštaūgiams krepšininkams. Svečiai įsitikino, kad arena jau tinkama naudojimui – rūbinėje įrengta sūkurinė vonia buvo pilna vandens ir veikė. Žalsva danga bei ryškia durų spalva išsiskirianti rūbinė – beveik vienintelis toks objektas juoda, raudona bei plieno spalvomis puoštame arenos interjere.

Vėliau V.Adamkui buvo pristatyta visiškai įrengta treniruočių, arba apšilimo, salė. Pasak savivaldybės Statybos skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičiaus, šioje salėje įrengtas apšvietimas savo intensyvu visiškai atitinka televizijos filmavimo poreikius, tad nepaisant ne itin didelės erdvės, rungtynės galės būti transliuojamos ir iš čia.

Iš rūbinės V.Adamkus pasuko į pagrindinės aikštės ložes, iš kurių atsivėrė įspūdingas vaizdas. Čia svečiai išbandė amerikietiškų kėdžių patogumą, vėliau užlipo į pačią aukščiausią tribūnų dalį. V.Adamkus užsiminė, kad ši arena jam labai primena Čikagos areną, kurioje rungtyniauja miesto krepšinio komanda „Bulls“.

Daug dėmesio sulaukė ir unikalūs arenos tualetai, iš kurių prausyklų atsiveria įspūdinga panorama – dėl daugiabriaunės konstrukcijos, galima apžvelgti Kauno panoramą nuo Aleksoto kalno iki pat „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelės. Svečiai užsuko ir į balkoną, iš kurio puikiai matėsi naujoji akmenimis grįsta krantinė. Virš jos esanti ir į Nemuną atsukta arenos briauna išsiskiria savo rūdžių dekoru. Kauno meras Rimantas Mikaitis užsiminė, kad šioje krantinėje planuojama statyti prieplauką ir pagilinti farvaterį. Čia bus galima įrengti vandens taksi ar laivų švartavimosi tašką.

Išeidami svečiai apžiūrėjo amfiteatro tipo konferencijų salę – laiptinės konstrukcijos puslankio erdvėje bus galima sėdėti ir ant laiptų. Laiptus žemyn iš arenos „lydi“ originalūs banguoti turėklai.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Zalgirio arena
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Zalgirio arena

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai