Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:26

R.Žemaitaitis jau kalba kaip valdžios atstovas: įvardijo trokštamą ministeriją

Nors „Nemuno aušros“ vadovybė oficialiai yra pareiškusi, jog nereikia jos kviesti į koaliciją, Seimo antrojo rinkimų turo išvakarėse jos lyderis Remigijus Žemaitaitis interviu 15min jau kalbėjo kaip būsimas koalicijos narys ir net įvardijo ministro postą, į kurį taikysis.

Jau skaičiuoja, kokio dydžio bus dauguma

Prieš Seimo rinkimų antrąjį turą centro kairės jėgos jau matuojasi valdžios kėdes ir skaičiuoja, kokio dydžio daugumą turės.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis penktadienį prognozavo, kad centro-kairės jėgos naujame parlamente gali turėti iki 90 vietų, teigia demokratų lyderis.

„Pagal tai, kas yra antrame ture, ir kas galėtų potencialiai laimėti ir pralaimėti, į kairę pusę mes suskaičiuojame, kad gali būti 90 mandatų“, – penktadienį Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vilija Blinkevičiūtė ir Saulius Skvernelis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vilija Blinkevičiūtė ir Saulius Skvernelis

„Tai socialdemokratai, demokratai, „Nemuno aušra“, „valstiečiai“ ir dar keletas nepriklausomų, save išsikėlusių kandidatų, kurie deklaruoja, kad tikrai darbuotųsi centro-kairės valdančiojoje daugumoje“, – teigė jis.

Demokratų lyderis kėlė abejonių dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) galimybės dalyvauti valdančiojoje koalicijoje.

„Koaliciją sudaro ne partijos, koaliciją sudaro frakcijos Seime. „Valstiečiai“ kol kas neturi frakcijos Seime, tie visi pokalbiai gerokai per anksti“, – penktadienį sakė S.Skvernelis.

Be to, anot jo, LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis per pastarąsias dvi savaites, kalbėdamas apie pirmojo Seimo rinkimų rezultatus, „nusibraižė tokius sanitarinius kordonus ir linijas, kad nežinau, ar kas norėtų su šita politine jėga turėti kokių nors bendrų reikalų ateityje“.

Pirmajame ture daugiausia – 18 – mandatų laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija, dar du šios partijos atstovai vietas Seime užsitikrino vienmandatėse apygardose. Antra liko Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 17 mandatų ir dar vienu iškovotu vienmandatėje apygardoje, trečia – partija „Nemuno aušra“ su 14 vietų parlamente ir dar viena laimėta vienmandatėje.

Toliau eina Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su aštuoniais mandatais, Liberalų sąjūdis – su septyniais mandatais ir dar vienu laimėtu vienmandatėje apygardoje. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kol kas turi šešis mandatus.

R.Žemaitaitis bando kratytis antisemitizmo

Pirmojo rinkimų turo lyderiai socialdemokratai burtis į koaliciją yra pakvietę ir demokratus, ir „valstiečius“, tačiau šių partijų vadovai pastaruoju metu negaili įžeidimų ir kritikos vienas kitam. Tuo tarpu požiūris į „Nemuno aušrą“, su kuria nenorą dirbti buvo deklaravę ir socialdemokratai, ir „valstiečiai“, ir demokratai, atrodo, keičiasi. S.Skvernelis jau įskaičiuoja „Nemuno aušros“ atstovus į koaliciją, prezidentūra irgi yra pastebėjusi neva kintančią R.Žemaitaičio retoriką.

R.Žemaitaitis taip pat demonstruoja pastangas atsikratyti antisemito etiketės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai