Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 04 02

Žemės valandą užtemo Palangos jūros tiltas

Iš žvakių liepsnelių sudėliotas skaičius 60 bei valandai į tamsą paniręs jūros tiltas – taip šeštadienio vakarą atrodė didžiausias šalies kurortas Palanga.
Palangos tiltas valandai buvo užtemęs.
Palangos tiltas valandai buvo užtemęs. / Palangos sav. nuotr.

„Prisijungdami prie Žemės valandos akcijos siekėme paskatinti žmones susilaikyti nuo bereikalingo vartojimo bei susimąstyti, jog bet kokius pokyčius turėtume pradėti kiekvienas nuo savęs“, – sakė Palangos Kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys.

Paminėti Žemės valandą prie tilto susirinko ir kurorto nevyriausybinių organizacijų jaunimas – dar prieš užtemstant tiltui, jo prieigose jaunieji palangiškiai iš žvakių išdėliojo skaičių 60, simbolizuojantį minutes, kurių metu Žemei bus leidžiama pailsėti. Ši akcija sulaukė ir praeivių dėmesio bei palaikymo.

20.30 val. išjungtas jūros tilto apšvietimas – valandai užgesintos visos 50 jį apšviečiančių elektros energiją tausojančių LED lempų. Per šį trumpą laiką sutaupyta 3 kilovatai energijos.
Jūros tiltas Žemės valandai paminėti pasirinktas ne atsitiktinai – pasak Kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Stasiulio, šis objektas simbolizuoja ne tik didžiausią šalies kurortą, bet ir visą Lietuvos pajūrį.

Ž. Kažys teigė, jog kitąmet planuojama labiau išplėsti Žemės valandos akciją Palangoje. „Šiemet buvo pabandymas, jis pavyko – sulaukėme tik teigiamos aplinkinių reakcijos. Tikimės, kad kitąmet Žemės valandos metu Palangoje užtems ne tik tiltas, bet ir daugiau objektų. O ir nemažai gyventojų, kaip pastebėjau, noriai palaiko šią ekologinę idėją ir sutartą valandą išjungia šviesas namuose“, – kalbėjo Kultūros centro direktorius.

Šeštadienį Žemės valandos akcijoje dalyvavo 150 valstybių ir 6525 miestai. Kiekviename iš jų šviesos valandai užgeso 20.30 val. vietos laiku. Taip siekiama visuomenę paskatinti susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume pragaištingus žmogaus veiklos padarinius gamtai.

Lietuva akcijoje dalyvavo trečią kartą, šiemet šviesos išjungtos 14 šalies miestų bei miestelių. Palanga Žemės valandą minėjo pirmą kartą.

J.Vanagės nuotr./Palangos tiltą Žemės valandą apavietė tik žvakutės.
J.Vanagės nuotr./Palangos tiltą Žemės valandą apšvietė tik žvakutės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas