Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 14 /2023 02 15

Žingsnis iki nelaimės: Kaune rekonstruojant A.Meškinio tiltą nugriuvo konstrukcija

Antradienio vakarą Kaune tik per atsitiktinumą išvengta nelaimės – vykdant A.Meškinio tilto rekonstrukcijos darbus, nugriuvo ardomo seno A.Meškinio tilto per Nerį kelyje Vilnius–Klaipėda konstrukcija, sverianti 400 tonų. Po įvykio iškart buvo uždaryta šalia esanti Panerių gatvė, eismą čia trečiadienį reguliuoja policijos pareigūnai.
Kaune griuvo tilto konstrukcija
Kaune griuvo tilto konstrukcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Griūtis vėlų vakarą

Kaip skelbia „Kas vyksta Kaune“, griūties metu po tiltu važiavo automobiliai.

Kaip BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Reda Zarauskienė, policijai apie 22 val. pranešta, jog „nuo tilto Kaune Panerių gatvėje nukrito remontuojama dalis“.

Pasak jos, po įvykio uždaryta Panerių gatvė, eismą čia trečiadienį reguliuoja policijos pareigūnai.

Skaitytojo Simo nuotr./A.Meškinio tiltas
Skaitytojo Simo nuotr./A.Meškinio tiltas

Planuojama, kad A.Meškinio tiltas galėtų būti rekonstruotas iki 2024 m. pirmo pusmečio.

Šis tiltas ties Kaunu per Nerį, esantys magistralėje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, yra vienas intensyviausių Lietuvoje.

Skaičiuojama, kad šiuo kelio ruožu kai kuriomis dienomis automobilių srautas siekia iki 78 tūkst. automobilių.

Kleboniškio, arba A.Meškinio tiltas per Nerį Kaune iš dviejų tiltų pertvarkomas į trijų dalių: pernai pavasarį atidarytas naujas – šiaurinis tiltas, vidurinis bus nugriautas ir jo vietoje statomas naujas, o pietinis bus iš esmės rekonstruojamas.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė darbų vadovas, asmenys ir turtas per įvykį antradienio vakarą nenukentėjo.

Kaip BNS trečiadienio rytą informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, tiltas šiuo metu yra perduotas rekonstrukciją vykdančiam rangovui, todėl apie situaciją daugiau papasakoti galėtų darbus vykdanti bendrovė „Kauno tiltai“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune griuvo tilto konstrukcija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune griuvo tilto konstrukcija

„Tiltas buvo griautas pagal nurodytą darbų technologiją, ardyta ketvirta Kleboniškio tilto dalis ir atjungus konstrukciją nuo kraštinio pamato lūžo tilto kolonos ir tilto perdanga vienoje pusėje atsirėmė į Panerių gatvę“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė tilto darbų vadovas Giedrius Masauskas.

Pasak jo, po įvykio bus prašoma specialisto išvados su nurodymu, ar galima tiltą toliau ardyti.

Bendrovė aiškinsis įvykio priežastis

Iškart po įvykio, vietoje darbavosi ugniagesiai gelbėtojai. Tiltą ardžiusiems darbuotojams padėta užtverti priėjimus prie tilto, kad nevaikščiotų pašaliniai.

Darbų vadovas ugniagesiams gelbėtojams paaiškino, kad tiltas susideda iš keturių dalių, atjungus jungiamąsias detales, dėl silpnų konstrukcijų pasmukus vienai kolonai, tilto platforma persisvėrė į Neries pusę.

Panerio g. po tiltu, anot Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, bus uždaryta kelioms dienoms, toliau vyks tilto ardymo darbai.

Ardymo darbus vykdanti bendrovė teigia, jog bus peržiūrima technologija.

„Vakar vakare demontuojant viduriniojo A.Meškinio (Kleboniškio) tilto konstrukcijas, nuo atramos atitrūko ir persisvėrė perdangos dalis. Laimei, buvo išvengta skaudžių pasekmių – nei žmonės, nei automobiliai įvykio metu nenukentėjo“, – BNS atsiųstame komentare trečiadienį teigė „Kauno tiltų“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius.

Pasak jo, griovimo darbus objekte atlieka „ilgametę tokių darbų patirtį turintis subrangovas“. A.Rusevičiaus teigimu, darbai buvo vykdomi pagal suderintą griovimo darbų technologinį projektą.

„Pagal tą pačią technologiją jau buvo sėkmingai išardyta didžioji dalis tilto“, – teigė jis.

„Nedelsiant reagavome į įvykį – aiškinamės jo galimas priežastis, incidento aplinkybes, peržiūrėsime griovimo darbų technologiją. Informavome ir toliau bendradarbiaujame su atsakingomis institucijomis. Įvykiui ištirti bus suburta kompetentingų ekspertų komisija, kuri objektyviai įvertins situaciją bei pateiks išvadas“, – nurodė „Kauno tiltų“ vadovas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aldas Rusevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aldas Rusevičius

Kauno savivaldybė prašo gyventojų planuotis keliones alternatyviais maršrutais

Dėl nuvirtusios griaunamo A.Meškinio tilto dalies laikinai uždarytas eismas Panerių gatvės dalyje po tiltais, viršuje, A1 magistralėje, eismas tiltais nesikeičia.

„Vairuotojų prašome planuotis keliones alternatyviais maršrutais", – rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune griuvo tilto konstrukcija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune griuvo tilto konstrukcija

Vykstant į Kauną nuo Lapių gyvenvietės pusės, rekomenduojama rinktis kelią pro Domeikavą bei Vytėnus/Sargėnus – Šilainių ir PLC „Mega“ link.

Atitinkamai ir važiuojant Lapių kryptimi, siūloma vykti Vandžiogalos plentu, pro Domeikavą. Būdami kitapus Neries, kauniečiai gali važiuoti ir Jonavos gatve, o jos pabaigoje ties Kleboniškio mišku kilti ant tilto.

Eismas tiltu abiem kryptimis nesikeičia. Atvykstantieji A1 magistrale nuo Kleboniškio pusės, kitapus tilto per Nerį galės nekliudomai nusileisti prietilčiu į Panerių gatvę ir sukti kairėn, Lapių link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi