Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Monikos Navickienės vyro valdoma įmonė iš kreditorių perėmė Vilhelmo Germano skolas

Dabar jau buvusios švietimo, mokslo ir sporto ministrės Monikos Navickienės vyro valdoma įmonė dar prieš ketverius metus iš kreditorių perėmė verslininko Vilhelmo Germano įsiskolinimus, paskelbė LNK „Žinios“.
Vilhelmas Germanas
Vilhelmas Germanas / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Televizijos žurnalistų duomenimis, V.Germano įsiskolinimus iš kreditorių prieš ketverius metus perėmė Mindaugo Navicko valdoma įmonė LITLAB. M.Navickienės atstovaujami konservatoriai tuo metu jau buvo laimėję Seimo rinkimus, vyko Vyriausybės formavimas.

Kaip atkreipė dėmesį LNK „Žinios“, politikė iki šiol tokių skolų neminėjo, priešingai, tikino, kad ryšys su V.Germanu buvo itin menkas.

Apie tokį skolų perėmimą žurnalistams papasakojo vienas vyras, nenorėjęs atskleisti tapatybės. Jis prisiminė prieš daugiau kaip 10 metų su V.Germanu, kuris tuomet vadinosi Viliumi Žideliu, susipažino per prekybą internete. Tuomet pastarasis internete pardavinėjo kompiuterinę ir foto įrangą.

„Mane jis buvo apgavęs, išviliojęs buvo pinigus, bet buvo įsipareigojęs tuos pinigus grąžinti“, – pasakojo žurnalistų pašnekovas.

V.Židelis, jo spėjimu, susisiekė greičiausiai jau grįžęs iš kalėjimo.

„Kadangi buvau tą skolą jau perdavęs antstoliams, sakė, kad su manim susisieks kažkoks jo advokatas. Žodžiu, su advokatu kalbėjom telefonu, pasiūlė perimti šitą skolą iš V.Židelio.

Atsiuntė dokumentus, sutartis. Ir iš sutarčių matom, kad prisistatinėjo advokatu Mindaugu Navicku ir įmone LITLAB“, – kalbėjo vyras.

Viltį praradęs pirkėjas, pasitaręs su savo advokatu, pasirašė dokumentus ir 2020 m. atgavo kelis tūkstančius eurų.

„Buvau visai patenkintas, kad tą skolą atgavau“, – pripažino jis.

V.Germano skolą perėmusią LITLAB valdo M.Navickienės vyras, priminė LNK „Žinios“. Žurnalistams M.Navickas tvirtino, kad skolos jo bendrovė nedengė, bet tvarkė dokumentus.

Su kiek žmonių V.Germanas galimai vėlavo atsiskaityti ir iš kokių lėšų buvo padengtos skolos, jis nutylėjo.

M.Navickienė pernai birželį atsistatydino iš ministrės pareigų. Taip politikė padarė kilus klausimų dėl jos ir sutuoktinio ryšių su teisėsaugos bei priežiūros institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite ir teistu jos sugyventiniu V.Germanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas