Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Živilė Pinskuvienė rinkimų vakarą: „Niekada nesiruošiau apgaudinėti žmonių“

Pasibaigus balsavimui rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) Lietuvos Regionų partijos vadovai ir atstovai rinkosi rezultatų laukti bare Lvovo gatvėje. Živilė ir Jonas Pinskai čia irgi sukinėjosi jau nuo 21 val., nors rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija žada pradėti skelbti tik po vidurnakčio. Jie neslėpė, kad per didelių iliuzijų neturi, nors viliasi – galbūt Ž.Pinskuvienė išvažiuos dirbti į Briuselį.

Rinkėjai šiuose EP rinkimuose buvo pasyvūs – iš viso juose balsavo tik vos 28,35 proc. visų įtrauktų į rinkėjų sąrašus.

Ž.Pinskuvienė, kalbinama bare, kur su partijos kolegomis susirinko laukti rezultatų, teigė, kad pirmiausia norėtų padėkoti – Lietuvos žmonėms, kolegoms partijoje, visai komandai. Esą už tai, kad jie buvo priimti „atviromis durimis ir atviromis širdimis“.

„Mes esame už tai dėkingi ir bet koks rezultatas mus tenkins. Esam jauna, auganti partija. Daug labai naujų žmonių, kai kam tai pirmi rinkimai. Tai kaip sakau – geras startas. Man pačiai kaip politikei tai didelis iššūkis, nes EP rinkimai yra atsakomybė vesti sąrašą. Kaip kiekviena partija, visi nori to rezultato, bet kaip bus, taip bus“, – kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Ji tikino labai nenusivilsianti, jeigu jos neišrinks į EP. Kadangi esą šie rinkimai jai kėlė dvejopą jausmą – juk turinti „savo Širvintų krašto žmones, kur mane labai myli ir mane išrinko“: „Jaučiu tokį truputėlį širdies spaudimą prieš juos, bet aš tikiuosi – jie mane suprato, mane palaikė. Aš turėjau ne vieną pokalbį su žmonėmis, aiškindama, kad vis dėlto per 9 metus yra paruošta, suformuota komanda, galime eiti, daryti daugiau, paimti kitokį mastelį, ne vien vienos savivaldybės.“

Ž.Pinskuvienė dar kartą užtikrino – išrinkta į EP Širvintas paliks: „Niekada nesiruošiau apgaudinėti žmonių – vesti sąrašo, kad partijai kažką pridėti, paskui atsisakyti, kažkam kažką užleisti. Ne, aš pasiruošusi eiti ir dirbti.“

O kas ves šią partiją spalį rinkimuose į Seimą, jeigu Ž.Pinskuvienė bus išrinkta į EP? Čia jau įsiterpė Jonas Pinskus, teigdamas, kad nereikėtų jo nurašyti: „Šiuo momentu Živilė veda į EP. Bet tai nereiškia, kad partijos pirmininkas negali vesti sąrašo į Seimo rinkimus. Iš tikrųjų mes, visa komanda, dirbome jai kaip sąrašo lyderei, ačiū jai ir visai komandai.

Manau, kad rezultatas galbūt ir nebus toks, kokio tikėjomės, bet per šiuos rinkimus, kas yra Regionų partija, Lietuva tikrai pamatė, išgirdo ir jau taip nėra, kad nežino, kas yra Regionų partija. Visi sieja su Živile, kažkuria prasme ir su manim, nes aš šalia.“

Anot J.Pinskaus, dabar jie turės laiko tinkamai pasiruošti Seimo rinkimams.

„Mes žvaigždžių nepirksime, patys auginsimės“, – vyrą papildė Ž.Pinskuvienė.

Paklausti apie mažą aktyvumą, Pinskai teigė, kad tai jiems ne į naudą. Esą tai naudinga tik labai ištikimą rinkėją turinčioms politinėms jėgoms, kaip konservatoriai, socialdemokratai ir dar keletas jau gerai žinomų partijų.

„Jaunoms partijoms tas mažas aktyvumas tikrai ne į naudą“, – teigė J.Pinskus.

Širvintų savivaldybėje aktyvumas šalies vidurkį viršija apie dešimt procentų. Paklausti, kaip jiems pavyko paraginti ateiti daugiau širvintiškių ateiti prie balsadėžių, Pinskai juokėsi. Esą Širvintose žmonės pasidalino į dvi stovyklas.

„Vieni sakė, mes eisime, balsuosime prieš, neišleisime. Kiti sako, kad ji užaugo ir reikia ją išleisti į platesnius vandenis. Todėl ir gavosi tas aktyvumas. Nežinau, kokie rezultatai bus, bet diskusijos buvo rimtos“, – sakė J.Pinskus.

Ž.Pinskuvienė užtikrino, kad jai pamaina savivaldybėje tikrai atsiras – esą tai bus tikrai moteris ir ji tikrai laimės jau pirmame mero rinkimų ture, jei to prireiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito