Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 10 /14:56

Vyriausybės atstovas paaiškino, kodėl nesamdomos privačios kompanijos lietuviams parskraidinti iš Izraelio: „Nematome poreikio“

Lietuvos valdžia kol kas nemato reikalo pasinaudoti privačių kompanijų pasiūlymais pargabenti lietuvius iš karo purtomo Izraelio ir į regioną siunčia budėti kariuomenės „Spartaną“. Jis turėtų pakilti esant poreikiui ir lietuvius nuskraidinti į saugią šalį, esančią prie Izraelio. Kol kas vienintelį skrydį iš Izraelio organizuoja verslininko Gedimino Žiemelio valdomos „Avia Solutions Group“ dukterinė kompanija „Skyllence“, kurios vadovė 15min sako, kad poreikis antram tokiam skrydžiui yra.

Per pusantro šimto lietuvių iš kariaujančio Izraelio turėjo atskristi į Lietuvą antradienio rytą, tačiau skrydis buvo nukeltas parai – dabar planuojama, kad lėktuvas išskris iš Tel Avivo Ben Guriono oro uosto trečiadienio naktį.

123rf.com nuotr./Ben Guriono oro uostas
123rf.com nuotr./Ben Guriono oro uostas

Pasak skrydį organizuojančios bendrovės „Skyllence“ vadovės V.Vaitiekūnaitės, šio skrydžio greičiausiai nepakaks, kadangi norinčių grįžti lietuvių yra ir daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito