Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2017 06 09

Žolininkė: vitaminų galite rasti bet kurioje pievoje

„Žolelėse yra didelė galia. Tabletės gesina mūsų gaisrą staigiai, o žolelės veikia palengva. Bet jei žolelės bus kasdieninėje mityboje, jos taps puikiausiu maisto papildu ir sveikatos problemų išvengsite“, – taip sako ilgus metus medicinos sesele dirbusi, o dabar žolininkyste užsiimanti Danutė Kunčienė ir pataria, kurios žolelės turėtų atsirasti kasdieniniame mūsų racione.
Arbata ir vaistažolės
Arbata ir vaistažolės / 123rf.com

D.Kunčienės teigimu, reikalingų vitaminų pavasarį ir vasarą galime atrasti bet kurioje pievoje – jų gausu mums puikiai žinomuose, tačiau retai kada vartojamuose augaluose.

„Žvejai puikiai žino, kad dilgėlė neleidžia sugesti žuviai. Lygiai tokį patį poveikį ji turės ir žmogui. Sudžiovintus lapelius galima sumaišyti su druska, naudoti kaip prieskonį. Dilgėles patartina vartoti kartu su kiaulpienėmis, nes dilgėlės kraują tirština, o kiaulpienės – skystina“, – aiškina žolininkė ir pataria dėmesį atkreipti ir į žliuges – jos naudojamos ir maistui: spaudžiamos sultys, gaminami užpilai, rauginama.

D.Kunčienė pastebi, kad dažnai žmones nuo žolelių vartojimo atgraso jų kartus skonis – ir visai be reikalo. „Kas yra kartu, yra sveika. Mums patinka saldumas, rūgštumas, bet kartumo vengiame. Jei kartumo būtų mūsų mityboje, mūsų virškinimo sistema veiktų puikiai: tulžis gerai nutekėtų, kepenys gerai dirbtų, kraujas gerai tekėtų“, – žolelių privalumus vardija moteris.

Ir vis dėlto D.Kunčienė pažymi, kad jokios žolelės neveiks taip, kaip norėtųsi, jei žmogus nemokės susitvarkyti su savo emocijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos