Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 06 /08 07 11:56

Zoologijos sode sužaloto antilopės jauniklio agonijos liudininke tapusi lankytoja: „Darbuotojai tik rūkė ir šaipėsi iš mūsų pastangų“

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytoja Viktorija Mankevičiūtė. Ji nurodė, kad su šeima nusprendė apsilankyti Klaipėdos zoologijos sode ir pamatyti tigrų jauniklius, tačiau visai netikėtai lankytoja ir jos artimieji tapo brutalaus įvykio liudininkais. Į suaugusių antilopių būrį darbuotojams įleidus antilopės jauniklį, šis gentainių buvo smarkiai sužalotas. Maža to, pasak moters, zoologijos sodo darbuotojų šis įvykis visai nesujaudino, o sužeistą antilopės jauniklį jie tiesiog nutempė į garažą ir ten paliko.
Klaipėdos zoologijos sodas
Klaipėdos zoologijos sodas / 15min montažas

Kaip tvirtino V.Mankevičiūtė, 140 eurų kainavęs apsilankymas su šeima Klaipėdos zoologijos sode turėjo padovanoti gerų emocijų, nes jie čia atvyko pamatyti tigrų jauniklių.

Tačiau, pasak pranešėjos, vaikštinėjant po zoologijos sodą ir priėjus prie antilopių aptvaro, ji su šeimos nariais išvydo siaubingą vaizdą bei darbuotojų neveiksnumą.

„Į suaugusiųjų antilopių būrį buvo įleistas naujagimis su mama ir didelės antilopės subadė mažylį tiesiai prieš mūsų akis. Šį siaubingą įvykį stebėjo ir mažų vaikų grupė su tėvais bei nėščios moterys. Antilopės naujagimiui buvo išsuktas sprandas ir kojos, jis gulėjo krūpčiodamas. Vaikai ir moterys apsipylė ašaromis, tačiau darbuotojai stovėjo bejėgiai ir nieko nedarė.

Mes, lankytojai, pradėjome prašyti jų bent patraukti sužeistą gyvūną, kad vaikai nematytų šio siaubo. Maždaug po 30 minučių darbuotojai galiausiai reagavo ir ištraukė naujagimį, tačiau žiaurumas tuo nesibaigė – jie metė sužeistą gyvūną į garažą ir uždarė duris, palikdami jį likimo valiai.

Darbuotojai nerūpestingai vaikščiojo ir juokėsi iš mūsų pastangų sulaukti pagalbos. Sužinojome, kad Klaipėdos zoologijos sode nedirba nė vienas veterinaras. Pabrėžiu, darbuotojai pasakė, jog veterinaras dirba tik per išeigines, o tuo metu ir buvo išeiginės (sekmadienis), bet veterinaro darbo vietoje nebuvo. Todėl jokios pagalbos sužeistam gyvūnui nebuvo suteikta.

VIDEO: Klaipėdos zoologijos sode lankytoją šokiravo darbuotojų elgesys su sužeistu antilopės jaunikliu

Praėjus valandai, mes vis dar laukėme veterinaro, bet jis taip ir neatvyko. Sužalotas naujagimis gulėjo be priežiūros ir jokios pagalbos, o darbuotojai tik rūkė ir šaipėsi iš mūsų pastangų. Taip pat prašėme susisiekti su atsakingu zoologijos sodo darbuotoju, tačiau mums buvo pasakyta, kad direktorius atostogauja.

Po ilgų ginčų išsireikalavome direktoriaus telefono numerio. Skambutis su juo truko mažiau nei minutę – jis nesistengė aiškintis situacijos, tik pasakė rašyti skundus ir kreiptis kur norime, o tada numetė ragelį. Buvome apstulbę.

Zoologijos sodas atrodo tragiškai: narvai gyvūnams nėra sutvarkyti, darbuotojai nekvalifikuoti, gyvūnai maitinami batonu, nors tai draudžiama. Kyla klausimas, kur dingsta valstybės finansavimas, skirtas Klaipėdos zoologijos sodui?“ – laiške rašė Viktorija Mankevičiūtė, pasidalijusi ir vaizdo medžiaga iš zoologijos sodo.

Delfi.lt Klaipėdos zoologijos sodo direktorius Edvardas Legeckas teigė, kad besipiktinantys įvykiu neturi supratimo apie gyvąją gamtą: „Patinas nudūrė savo vaiką. Ir viskas. Taip būna.“

Direktorius taip pat nurodė, kad jauniklis buvo paskerstas, kadangi jo išgelbėti nebebuvę galimybių. „Jo kūnas buvo atiduotas rytojaus dieną liūtams“, – teigė jis.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai patvirtino, kad pranešimą apie šį įvykį jie taip pat gavo, tačiau savo komentarus pateikti galės tik atlikę tyrimą, kuris yra pradėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi