Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 29

Matote tėvų purtomą vaiką: reikėtų įsikišti ar tai tik auklėjimas?

Smurtas prieš vaikus – vis dar opi visuomenės problema. Nors labai po truputį judame jo suvokimo ir išgyvendinimo link, vis tik kasmet Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba sulaukia daugiau kaip tūkstančio pranešimų apie smurtą prieš vaikus. Įstaigos vadovė Ilma Skuodienė kalba, kad pirmiausia turime suvokti – kas ir koks yra smurtas, o tada pradėti ieškoti būdų gyventi be jo, mokyti tėvus bendrauti ir auginti mažuosius be traumuojančių patirčių.

15min gatvėje apklausti žmonės dalijosi įvairiomis nuomonėmis – vaiko tampymas už ausų yra smurtas ar ne? O po tėvų skyrybų draudimas vaikui bendrauti su vienu iš tėvų?

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Ilma Skuodienė atsako, kas yra laikoma smurtu prieš vaikus, ragina visuomenę ne tik pažinti, pranešti apie skriaudžiamus mažamečius, bet ir tėvus ragina priimti pagalbą bei mokytis nesmurtinių auklėjimo priemonių.

Stop kadras/Ilma Skuodienė
Stop kadras/Ilma Skuodienė

Neretai prekybos centre pamačius rėkiančius, tampančius ar purtančius savo vaikus tėvus ne vienam kyla klausimas – turėčiau įsikišti ar ne? Ką daryti įtariant smurtą prieš vaiką kaimynystėje?

Į šiuos ir kitus klausimus – kada ir kas yra smurtas, kaip vertinti savo elgesį prieš vaiką, kur ieškoti pagalbos ir pan., rasti atsakymus nuo šiol bus galime paskambinus į Vaikų teisių liniją numeriu 8 800 10 800.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito