Vos tik atvykus į Palangą, net keli palangiškiai iškart paminėjo naują restoraną „Karlas Grill House“. Neva verta ten užsukti ir ne tik dėl to, kad jis naujas. Orientuotos į žvėrienos patiekalus vietos kurorte neva iki tol nebuvo. Užsukome.
Savininkas Karolis, vos tik prisėdus pokalbiui, iškart išpyškino pagrindinę restorano idėją: patiekti „namūdišką“ maistą, tokį, kokį namie žmonės valgo.
Kaip močiutės mums gamina? – perklausiau.
„Ne visos močiutės gamina. Mano močiutė, amžinatilsi, gamindavo tik tam, kad pagamintų“, – šyptelėjęs atsakė Karolis.
Jis prisipažino pats ruošdavęs maistą nuo mažų dienų – sukiotis virtuvėje visuomet buvęs širdžiai mielas užsiėmimas. O kodėl jį nuo restorano atidarymo visi vadina Karlu, jei yra Karolis?
„Slapyvardis Karlas. Medžiotojų grupėje buvome paskelbę prašymą sugalvoti restorano pavadinimą. Siūlėme už tai dovanų vakarienę. Tiek ten visko žmonės prirašė. Karlas – nuo žodžio Karolis, skamba įdomiau, nerašysi, kad „Karolis Grill House“, – paaiškino pašnekovas.
Susimąstau, kad man puikiai skamba ir „Karolis Grill House“.