Patikrinimų metu nustatyta higienos pažeidimų maisto tvarkymo patalpose, rasta neženklinto gamybos ir valymo inventoriaus, valgyklose neefektyviai veikė ventiliacijos sistemos. Savikontrolės žurnalai buvo pildomi atmestinai. Kai kurie pagaminti patiekalai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, žemesnėje kaip 68°C temperatūroje. Žaliavos ir pagaminti produktai buvo laikomi greta, tuo sudarant galimybę atsirasti kryžminei taršai. Rasta maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais (iš viso beveik 37 kg varškės, sausainių). Ne visos šių maitinimo įstaigų darbuotojos buvo išklausę bendruosius higienos kursus.
Panašūs pažeidimai buvo užfiksuoti ir A. Vienuolio vidurinės mokyklos valgykloje, kurioje patikrinimas buvo atliktas gavus vartotojo pranešimą. Be bendrų higienos ir savikontrolės pažeidimų, šioje valgykloje buvo netinkamai ženklinami pusgaminiai, iš patikrintų patiekalų – dviejų svoriai neatitiko nurodytų receptūrose.
„Kadangi VĮ „Kretingos maistas“ veiklą Vilniaus mokyklų valgyklose pradėjo tik nuo šių metų rugsėjo pirmosios, dėl nustatytų maisto tvarkymo pažeidimų įmonės atsakingi asmenys buvo įspėti, jiems nurodyta nedelsiant pašalinti nustatytus trūkumus, o produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais sunaikinti“, – komentavo laikinai einanti Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pareigas Vaida Barkovskienė.