Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aušrinė Armonaitė: Judame už pokyčius

Šiandien prasideda Seimo pavasario sesija. Štai 10 svarbių teisėkūros pokyčių, kuriuos siūlome kartu su Laisvės partija ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos komanda.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

1. Sieksime įteisinti virtualią buveinę, kad Lietuvoje galėtų steigtis įmonės, neturinčios fizinio patalpų adreso. Priėmę šią iniciatyvą, taptume viena pirmųjų šalių pasaulyje, leidžiančių steigti įmonę virtualiai bet kuriame pasaulio taške, pavyzdžiui, esi Toronte - dirbi Lietuvoje.

2. Siūlysime, kad visų šalyje registruojamų įmonių pavadinimai galėtų būti sudaromi ir užsienio kalba, lotyniška abėcėle. Iki šiol Lietuvoje tokią teisę turėjo tik tarptautiniai verslai. Tai aktualu startuoliams ir eksportuojančioms įmonėms. Negalinčios užregistruoti norimo pavadinimo, jos įsikuria užsienyje, todėl Lietuva praranda ir ekonominį potencialą, ir mokesčius.

Siūlysime, kad visų šalyje registruojamų įmonių pavadinimai galėtų būti sudaromi ir užsienio kalba, lotyniška abėcėle.

3. Konkuruojant globalioje rinkoje dėl talentų ir tarptautinių investicijų, seniai laikas sudaryti paprastesnes sąlygas investuotojams perkelti į mūsų šalį savo darbuotojus su jų šeimos nariais. Tam parengėme Investicijų, Užimtumo ir Užsieniečių teisinės padėties įstatymų pataisas. Jomis galėtų pasinaudoti tos bendrovės, kurios įsipareigotų investuoti Lietuvoje, sukurtų naujų darbo vietų ir mokėtų atitinkamą darbo užmokestį. Pirmiausiai, tikiuosi, šia galimybe pasinaudotų mūsų kaimynės Baltarusijos investuotojai.

4. Pradėsime Inovacijų reformą, kurios ašis – vieninga Inovacijų agentūra, kuri nuosekliai įgyvendins inovacijų politiką ir leis verslui ir mokslui vystyti naujas idėjas ir sprendimus, keičiančius Lietuvą ir pasaulį.

5. Tęsime nedidelio kiekio psichoaktyvių medžiagų turėjimo be tikslo platinti projekto svarstymą. Jis jau pateiktas Seime, šioje sesijoje bus svarstomas ir, tikimės, pagaliau baigsis istorijos, kurios ir vakar pasiekė mus iš Telšių, kai už 0,198 g žmogus buvo pasiųstas už grotų.

6. Sieksime panaikinti amžiną embrionų šaldymą, kuris trukdo nevaisingoms poroms pasinaudoti pagalbinio apvaisinimo paslauga.

Atsisakysime keleto nelogiškų alkoholio draudimų.

7. Atsisakysime keleto nelogiškų alkoholio draudimų.

8. Pateiksime partnerystės įstatymą, kad Lietuva pagaliau prisijungtų prie savo žmonių orumą ir lygiateisiškumą gerbiančių šalių šeimos.

9. Planuojame išspręsti asmenvardžių asmens dokumentuose klausimą, kuris aktualus tarptautines šeimas sukūrusiems mūsų piliečiams ir lenkų tautinei bendrijai.

10. Na ir, palyginti smulkmena, bet, tikiuosi, pagaliau privatizuosime Seimo viešbutį.

Ne visiems pokyčiams reikia teisės aktų pakeitimų, ir tai yra labai gerai. Su Ekonomikos ir inovacijų ministerijos komanda toliau atsiraitoję rankoves dirbame tam, kad sustiprintume Lietuvos ekonominių interesų atstovavimą pasaulyje, tapsime asocijuotais Europos kosmoso agentūros nariais, pradėjome Geresnio reguliavimo reformą, turime planų pertvarkant valstybės valdomas įmones, na ir, žinoma, daug energijos skiriame pandemijos valdymui, kuri tikrai amžinai nesitęs.

Judame už pokyčius!

Aušrinė Armonaitė yra ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas