Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aušrinė Armonaitė: Rinkiminis fiskalinis populizmas

Fiskalinis populizmas, oportunizmas, balsų pirkimas - bet kas, bet ne nuoširdus rūpestis senjorais. Taip galėčiau pavadinti Seime gausia balsų dauguma priimtą vienkartinę 200 € išmoką senjorams rugpjūtį. Tačiau tai nėra vienintelis papirkimas artėjant rinkimams. Vyriausybė imasi perskirstyti Europos Sąjungos investicijas.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / T.Kaunecko nuotr.

Ko labiausiai nekenčia ši valstiečių chunta? Aišku, kad šalies sostinės. Ekonomikos garvežys ir galimybių miestas, slenkstis, kuris sulaiko daugybę mūsų piliečių nuo emigracijos – Vilnius – jam valstiečių valdžia vidury ekonominio nuosmukio už milžinišką indėlį valdant pandemiją atsidėkojo nubraukdama 41 mln. eurų ES investicijų. Ir gali būti – nubrauks dar daugiau.

O tai – pėsčiųjų tunelis Zuikių gatvėje (dabar ten žmonės – daugiausiai senjorai ir vaikai – gatvę kerta eidami ne kuo kitu, o vamzdžiu), Lazdynų baseinas, pėsčiųjų tiltas per judrią Ukmergės gatvės arteriją, autobusų juostų plėtra, gatvių remontas, sporto infrastruktūra, dviračių takai, skverų atnaujinimas, saugesnės perėjos, viešųjų erdvių sutvarkymas ir taip toliau.

Tuo tarpu Vyriausybė per Valstybės investicijų programą paleido papildomų lėšų į savo ir draugų regionines vienmandates. Per daug nevargdama pateikiu tik keletą pavyzdėlių iliustracijai: 7,5 mln. eurų melioracijos statinių remontui ir atnaujinimui. Pasisekė Akmenės vienmandatininkui, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui V.Ąžuolui: jo apygardoje prieš rinkimus – ir melioracijos sistemos Akmenės LEZ sutvarkymas, ir kitos investicijos ten. De facto valstietis liberalsąjūdietis J.Varkalys irgi džiaugiasi – itin daug investicijų jo apygardoje Plungėje, pavyzdžiui, už perskirstytas lėšas įvyks pirties pastato Plungės g. 10 rekonstrukcija į STOGINĘ. Prieš 4 metus atidarytas Dnekos parkas Druskininkuose sulauks dar 600 tūkst. eurų atnaujinimui.

Kai kur perskirstytų investicijų regionuose tikrai labai reikia. Tačiau, mielieji, ne tik ekonominė krizė, bet ir – svarbiausia – rinkimai dabar motyvuoja Vyriausybę finansuoti vienus ir palikti nuošaly kitus.

Ir dėl to apmaudu, nes mums reikia susitelkimo norint greitai atsistoti, iškelti galvą ir eiti pirmyn.

Aušrinė Armonaitė yra Laisvės partijos pirmininkė, Seimo narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas