Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eglė Radvilė: Laisvė eksperimentuoti R.Šimašiui labai patiko

Politikas ir meras Remigijus Šimašius ne kartą parodė, kad renkasi tik sau patogias situacijas.
Dr. Eglė Radvilė
Dr. Eglė Radvilė / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Jam buvo patogu būti Liberalų sąjūdžio pirmininko dešine ranka ir nematyti, kaip Eligijus Masiulis su draugeliais „darė politiką“. Buvo vienas iš trijų partijos vedlių, bet nieko nematė, nieko nežinojo, nieko negirdėjo – kas nors tuo nuoširdžiai tiki? Skandalams įsisiūbavus ką padarė R.Šimašius su ratu patarėjų? Evakavosi.

Identiškai patogus buvo R.Šimašius santykis su Vilniumi. Dvi kadencijos olimpinės ramybės – pjovė tują ir nematė nei kamščių, nei merdėjančių sovietinių rajonų, nei pasenusios miesto šildymo sistemos. Kai Vilnius pradėjo per siūles braškėti, ką padarė meras Šimašius? Pareiškė, kad nebe jo reikalas: „nebekandidatuosiu“. Išsrėbkite patys..

Dvi kadencijas Vilnius gyveno abejingo pošvenčio nuotaikomis. Taip, ką švęsti tikrai buvo: pasibaigė A.Zuoko „geri darbai“, kurie grėsė realiu Vilniaus bankrotu. Ir tada – 8 patogaus abejingumo metai: jokių esminių darbų, tik gražus makiažas upės krantinei. Renovacijos kaip nėra, taip nėra; šildymas kaip brango taip ir brangsta; miesto paslaugos ir infrastruktūra – nudrengta.

VVT streikas – tik vienas iš daugelio to įrodymų. Pūlinys sprogo – kiek tokių sprogimų dar sulauksime? O ką į tai meras Šimašius? Nieko: jis evakavosi. Nes laisvė eksperimentuoti R.Šimašiui labai patiko. Bet kai jo eksperimentai sugrįžo bumerangu į kaktą, meras pasirinko bėgti iš laivo, kurį pats ir skandino. Jo politinė karjera nenusisekė, todėl kaip gyvensime mes, vilniečiai, jam pernelyg ir nerūpi.

Mūsų mero abejingumas – užkrečiantis, sukompromitavęs ir vicemerą V.Benkunską. Asmeniškai dar nesutikau TS-LKD rinkėjo, tikinčio, kad V.Benkunskas Vilniaus savivaldoje išbus visą kadenciją. Vieša paslaptis: 2024 m. V.Benkunskas su TS-LKD sąrašu šoks į Seimą. Zuikiu atbuvęs metus čia, Vilniuje, R.Šimašiaus vicemeras irgi evakuosis.

Su nerimu sakau, kad savivaldybė šiandien neadministruoja miesto. Kosmetiniai sprendimai džiugina akimirką, kainuoja brangiai, bet vilniečių gyvenimo kokybės nekeičia. O kas nutiks, kai Vilnius virs vieno milijono gyventojų miestu? Infrastruktūra tiesiog neatlaikys, Vilnius sulūš. Tada reikės evakuotis mums visiems – ar Šimašius ir Benkunskas priims savo Vilniaus pabėgėlius?

Dr. Eglė Radvilė yra Liberalų sąjūdžio kandidatė į Vilniaus merus, „Gedimino legionas“ prezidentė, Cio.lt vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas