Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kęstutis Glaveckas: Humoreska „Kotletų politiniai įvykiai pagal 300 m. senumo J.Swifto išmintį“

Nors mūsų krašto reikalai svetimšaliui atrodo ir labai geri, bet iš tikrųjų mus ėda dvi baisios ligos: iš vidaus amžinos partijų rietenos ir iš lauko - stipraus priešo pavojus. Dėl pirmos turiu Jums pasakyti, kad daugiau nei prieš 40 mėnesių mūsų krašte yra atsiradusios dvi lig šiol tarp savęs kovojančios partijos: aukštakulniai ir žemakulniai.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Daugelis tvirtino, kad aukštakulniai labiau atsako senajai krašto tvarkai, o žemakulniai – naujai. Neapykanta tarp partijų yra tokia didelė, jog vienos nariai negali su kitais nariais kartu valgyti kotletų, nei gerti, nei kalbėtis. Mes manome, kad aukštakulnių partija yra gausesnė už žemakulnių, tačiau visa valdžia yra pastarųjų rankose. Kol mes čia viduje tarp savęs pešamės, mus taikosi užpulti išorės priešai.

Aukštakulniai ir žemakulniai jau 36 mėnesius tarp savęs žiauriai kovoja ir karas kyla dėl šios priežasties: visi žinome, kad kotletą reikia valgyti atsargiai, kad nebūtų užspringta ir nesusilaukti pasmerkimo. Dabartinio vado senelis, dar vaikas būdamas, kartą per pusryčius valgydamas kotletą, susižeidė pirštą.

Tada vadas, jo tėvas, išleido įsakymą, kad visi valdininkai kotletą turi valgyti atsargiai ir neužspringti, o už jo nepaisymą paskyrė didelę baudą. Tokia pat bauda buvo nustatyta valgantiems kotletus bei kitus maistus, jeigu pats nesi jų nusipirkęs. Minėtas įsakymas taip suerzino žmones, jog dėl tos priežasties, kaip rašo politologai, gyventojai net bandė sukilti. Per tuos sukilimus vienas vadas neteko rūbų, o kitas – karūnos.

Kęstutis Glaveckas yra Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas