Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nina Puteikienė: Kada pasmerksime antivalstybinę liberalų koaliciją su Rusų aljansu Klaipėdoje?

Ar ilgai Lietuvos politinis ir žiniasklaidos elitas apsimetinės, kad vienintelė problema ir antivalstybinė jėga Lietuvoje yra Viačeslavas Titovas, esantis Klaipėdos tarybos opozicijoje? O kas sutramdys keturis Rusų aljanso narius, kurie nekalba, bet veikia kartu su liberalais. Kodėl kaimyninėse šalyse – Latvijoje ir Estijoje niekas nesudarinėja koalicijų su priešiškomis valstybei jėgomis?
Nina Puteikienė
Nina Puteikienė / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Visa istorija apie koloradų invaziją ir jų draugystę su liberalais prasidėjo ne dabar, kai Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys V.Titovas uždavė daugelį mūsų įžeidusį provokacinį klausimą apie generolą Adolfą Ramanauską-Vanagą ir jo įamžinimą Klaipėdoje. Tik kažkodėl šitas klausimas išsipūtė iki milžiniško baliono, uždengiančio visus kitus sprendimus, kurie bus priimti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje liepos 26 dieną.

Liberalai perpumpuos pinigus?

Kaip tik šiame posėdyje bus tvirtinami 2018–2020 metų Klaipėdos strateginio veiklos plano pakeitimai, kurie akivaizdžiai rodo, kad liberalai savo pabaigai iki kitų rinkimų nusprendė perpumpuoti pinigus iš savivaldybės kišenės į jiems artimesnes.

Pakeitimai strateginiam plane itin ženklūs: vien naujos mokyklos statyba pabranginama nuo 6,8 mln. eurų iki 12,5 mln. eurų. Nors buvo atlikta ikiprojektinė studija, nors Viešųjų pirkimų tarnyba rekomendavo nutraukti viešąjį konkursą, nors į vieną sklypą mokykla netilpo, todėl statomi du pastatai su keliu tarp jų ir stikline tilto galerija virš jo, nors ir visuomenė ir architektai tvirtino, kad ant šlaito su 9 metrų nuolydžiu neprotinga ką nors projektuoti. Vis tiek vieta keičiama nebuvo.

Negi tik darant techninį projektą paaiškėjo, kad sklype yra vienas didžiausių šiluminių trasų mazgų, aprūpinantis miesto ligonines šiluma, kad teks įrenginėti lietaus kolektorių ir pan.? Vien šie darbai kainuos arti milijono. Tiesa, užtat privataus sklypo, į kurį kaip tik bus nutiestas kelias tarp mokyklos pastatų, savininkui tokiomis problemomis jau nereiks rūpintis.

Arba – 50 tūkst. papildomų eurų bus skirta Dangės parko rekonstrukcijos projektui. Projektui, kurio vienas rangovas jau konkurso metu buvo nelabai mokus ir bankrutavo, palikęs be užmokesčio tiek archeologus, atlikusius tyrimus, tiek architektus, sukūrusius projektą.

Beje, šis projektas yra skirtas Lietuvos 100-mečiui ir turėjo būti pradėtas įgyvendinti jau prieš pusmetį. Rangovas neatsiskaito su subrangovais, darbai nepriduoti, o savivaldybė kažkodėl dar didina finansavimą. Žmonės kalba, kad vicemerė liberalė Judita Simonavičiūtė su rangovu yra kaimynai per tvorą.

Arba – skiriama 40 tūkst. eurų projektui „Klaipėda – Europos sporto miestas“ – tiksliau sakant, titului, kurį savivaldybė šiems metams nusipirko už 10 tūkst. eurų. Viešinimą atliks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras. Įdomu, kiek ten viešinimo specialistų dirba? Tiesa, viešins kaip tik prieš rinkimus. Meras spaus, teiks, apsikabins.

Bet visa tai bus užgožta V.Titovo pirstelėjimo garinimu. Bus protesto akcija, karšti pasisakymai. Ar tikrai V.Titovas šiandien pavojingesnis Lietuvos valstybei už liberalus ir Co?

Man rekomenduota laikyti liežuvį už dantų

Dar 2015 metais Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija rekomendavo man... laikyti liežuvį už dantų – pripažino pažeidusią etiką, nes per pirmąjį naujos tarybos posėdį frakcija „Puteikis plius“ pademonstravo protestą prieš Liberalų koaliciją su Rusų aljansu. Akcijos metu „Puteikis Plius“ frakcija pasmerkė Klaipėdos liberalų sudarytą koaliciją su atvirai Lietuvai priešiška jėga – partija „Rusų aljansas“.

Šiandien galiu pasakyti lygiai tą patį, ką sakiau žurnalistams per pirmąjį naujai išrinktos Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdį: Liberalų sąjūdžio ir Rusų aljanso-V.Tomaševskio bloko koalicija skleidžia negerą kvapą, nes yra koloradinė-korupcinė . Lygiai taip pat neatsisakau savo žodžių, jog ,,Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – antivalstybinė jėga, kurią, kaip vieną iš grėsmių nacionaliniam saugumui savo ataskaitoje nurodė Valstybės saugumo departamentas. Tai akivaizdžiai demonstruoja partijos „Rusų aljansas“ atstovė, Seimo narė Irina Rozova, raginanti puoštis Georgijaus juostelėmis, atvirai ginanti Rusijos agresiją Ukrainoje: „Vertinant Krymo situaciją nenoriu tikėti, kad Rusijos valdžia priėmė tokius sprendimus, kurie neatitinka tarptautinės teisės. Mes nežinome sutarčių, kurios buvo pasirašytos tarp Rusijos ir Ukrainos, turinio.“

Seimo narės abejonės dėl 1994 metų Budapešto memorandumo, kuriuo JAV, Didžioji Britanija, Rusija pasižadėjo gerbti esančias Ukrainos sienas ir nepriklausomybę, mainais į Kijevo grąžintus branduolinius ginklus, likusius šalyje po Sovietų Sąjungos griūties, yra sunkiai suderinamos su Seimo nario priesaika.

Revizionistinis požiūris puikiai atitinka Rusijos vykdomą grobikišką sienų perstumdymo politiką. Toks „nieko nežinantis“ ar „tokiu“ apsimetantis Seimo narys kelia pavojų ir Lietuvai – Klaipėdos kraštas Lietuvoje yra irgi tarptautinių sutarčių, kurios Rusijai gal ir nelabai patinka, dėka. Europinės dimensijos fone tokie Seimo narės pasisakymai skamba makabriškai.

Ar tikrai Vytautas Grubliauskas ir visa liberalų Co pritaria koalicijos partnerių požiūriui, kad Krymo užgrobimas atitinka tarptautinę teisę ir kad teisėtai išrinkta Ukrainos valdžia yra revanšistai? Rusų aljansas – iš esmės – kišeninė Liberalų sąjūdžio partija. Už ramų sėdėjimą ir pritarimą visiems liberalų sprendimams jie dosniai maitinami šviežia ir šaldyta žuvimi, rūkyta ir raikyta mėsa, kitomis turgaus gėrybėmis: ši partija jau ilgus metus kaip savame darže Klaipėdos Naujajame turguje.

Ar V.Grubliauskas nepažeidė priesaikos?

Dar prieš trejus metus paraginau Klaipėdos merą V.Grubliauską nutraukti gėdingą koaliciją. Nenutraukus koalicijos, paprašiau Etikos komisijos svarstyti tada Klaipėdos liberalų sąjūdžio lyderio, mero V.Grubliausko elgesį: ar jis, pasirašydamas sutartį su antivalstybine jėga – Rusų aljansu, nepažeidė priesaikos, duotos Lietuvos Respublikai, ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių politiko etiką.

Kai prokuratūra miega

2018 gegužę kreipiausi į Generalinę prokuratūrą dėl komentaro V.Titovo socialinėje FB paskyroje: „Prašau iškelti baudžiamąją bylą dėl neapykantos kurstymo. Siunčiu Jums momentinę ekrano kopiją, kurioje – Edvino Keriko komentaras, kurstantis neapykantą. Šis asmuo rusų kalba pakomentavo: „Nieko, ateis laikas ir mes tuos NATO užpakalių laižytojus aikštėse traiškysime!!! („Не чего придёт время и мы этих натовских задницо лизов на площадях будем давить!!!“). Komentaras yra Viačeslav Titov FB paskyroje po šiuo įrašu, momentinę šio įrašo ekrano kopiją pridedu. https://www.facebook.com/prusijos/posts/1623668707676275.“

Generalinė prokuratūra persiuntė Klaipėdos prokuratūrai, kurį iki šiol vis dar renka medžiagą. Laukiam.

Nina Puteikienė yra Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas