Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ramūnas Karbauskis: „Kam naudingas Sauliaus Skvernelio melas ir kodėl siekiama pakenkti Generalinės prokuratūros tyrimui dėl pedofilijos?“

Penktadienio Sauliaus Skvernelio emocinis pliūpsnis, išvadinant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą „supuvusiais vertybininkais“ ir apšmeižiant mane, neva aš turiu kažkokių verslo interesų su dabartine valdžia, yra ne kas kita, kaip bandymas sukurti menamą realybę ir pasireklamuoti neva Saulius Skvernelis yra didysis „kovotojas“ prieš pedofiliją.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugeliui bus netikėta išgirsti, kad būtent Saulius Skvernelis praėjusioje Seimo kadencijoje užblokavo lytinių nusikaltėlių registro atsiradimą. Toks registras yra kaimyninėje Lenkijoje ir eilėje kitų šalių. Mūsų frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė labai aktyviai dirbo su visomis valstybės institucijomis, konsultavosi su Lenkijos ekspertais, parengė reikalingus sprendimus, bet, juos pristačius buvusiam premjerui, procesas nutrūko. Dabar iš naujo viską pateiksime jau šiai valdžiai, gal juos pavyks įtikinti, jog toks registras Lietuvoje yra būtinas.

Taigi, kodėl žmogus, kuris puikiai žino, jog kriminalinių nusikaltimų tyrimo procesų negalima politizuoti, demonstruoja, kad nesupranta, jog bet koks politizavimas gali pakenkti? Niekas negali paneigti, jog tyrimą norima politizuoti tam, kad vėliau Europos Žmogaus Teisių Teisme būtų lengviau įrodinėti, jog tyrimas nebuvo objektyvus, nes buvo politiškai motyvuotas. Teisininkai tai pastebi.

Kodėl Saulius Skvernelis svaidosi kaltinimais, meluoja, bandydamas sudaryti vaizdą, kad informacijos nutekinimas yra labai svarbi šio proceso dalis, nors tai tik politinės atsakomybės klausimas? Atsakymas paprastas ir jį puikiai LRT eteryje įvardino politologė Rima Urbonaitė. Cituoju: „Nenormalu tai, kad politikai, kurie turėtų matyti plačiau ir daugiau, ir kuriuos slegia atsakomybės našta, bando būtent pigiai pasipijarinti ir galvoja apie kitus dalykus“.

Visiškai sutinku, jog politikų, kurie nori šios pedofilijos bylos sąskaita užsidirbti reitingo balų ir organizuoja neeilines Seimo sesijas, reiktų paklausti, o kokio rezultato jie tikisi? Per dvi valandas Seimo salėje sužinoti, kas nutekino informaciją įtariamajam pedofilija? O gal tikimasi, kad dabartinėje valdžioje užgims sąžinė ir Seimo pirmininkė ar Gabrielius Landsbergis neeilinėje Seimo sesijoje paskelbs apie savo atsistatydinimą?

Naivu to tikėtis. Esu tikras, Saulius Skvernelis irgi tuo netiki. Be to, puikiai žino, kad opozicija net sudėjus visus balsus negali priversti Seimo daugumos priimti jokio sprendimo. Taigi, kam reikia neeilinio Seimo posėdžio, kuris neduotų jokio rezultato? Teigiu, kad Sauliui Skverneliui reikia eterio, kur jis galėtų svaidytis kaltinimais visiems aplinkui, rodyti koks jis „kovotojas“ už tiesą. Saulius Skvernelis aiškiai užmiršo, kaip jis pats „įtikinėjo“ buvusią Seimo pirmininkę L.Graužinienę, jog politikams reikia mažiau kištis į kriminalinius tyrimus. Kas pasikeitė, kad S.Skvernelis dabar elgiasi atvirkščiai?

Kaltindamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą bendradarbiavimu su dabartine valdžia, Saulius Skvernelis negalėtų įvardinti nė vieno fakto, kuris tai realiai patvirtintų, o aš galiu vardinti faktus, kurie rodo, jog Saulius Skvernelis seniai ir tampriai bendradarbiauja su Gabrieliumi Landsbergiu. Užtektų paminėti faktą, jog Sauliaus Skvernelio frakcijos balsų pagalba Vytautas Landsbergis pripažintas valstybės vadovu, nors anksčiau pats Saulius viešai teigė, jog tai prieštarautų Konstitucijai.

Verta prisiminti slaptai privatizuotas „Igničio“ akcijas, kurios kažkokiu būdu atsidūrė dabartinio energetikos ministro D.Kreivio ir finansų viceministro G.Norkūno rankose. Tikriausia, niekam nereikia priminti, kokiai partijai priklauso ir dirba minėtieji politikai.

Nebesiplėsiu į Sauliaus Skvernelio ir Gabrieliaus Landsbergio bičiulystės istoriją, nes ji labai turininga ir ilga, sustosiu ties kaltinimu, neva aš turiu bendrų verslo interesų su šita valdžia vėjo energetikos srityje.

Šioje vietoje Saulius Skvernelis meluoja labai sąmoningai, nes žino, jog ši valdžia daro viską, kad pakenktų verslui, norinčiam gaminti pigią atsinaujinančią elektros energiją. Mano įmonė, vystanti atsinaujinančios vėjo energetikos projektus (tikrai ne jūroje) yra padavusi į teismą Roko Masiulio vadovaujamą AB „Litgrid“ ir ruošia naujus ieškinius, kadangi valstybinė įmonė nesilaiko Lietuvos Respublikos įstatymų.

Primenu, jog Rokas Masiulis buvo Sauliaus Skvernelio Vyriausybės narys, dabar dirbantis vienos svarbiausių Lietuvos energetinių įmonių vadovu, kuriuo būti, be dabartinės valdžios palaiminimo, tiesiog nepavyktų. Sąsajos tarp Sauliaus Skvernelio, Roko Masiulio ir dabartinės valdžios akivaizdžios. Mano verslas teisiasi su Roko Masiulio vadovaujama įmone ir Saulius Skvernelis ima teigti, kad aš turiu kažkokių interesų. Visiškas absurdas mane kaltinti tuo, kas pačiam Sauliui Sverneliui yra aktualu, prisimenant AB „Igničio grupė“ slaptą privatizavimą, jame dalyvaujant konservatoriams.

Melas tampa Sauliaus Skvernelio politinės veiklos priemone. Liūdniausia, kad jis nukreiptas prieš tuos, kieno pagalba Saulius Skvernelis tapo premjeru, tuos, kurie finansavo jo prezidentinę rinkiminę kampaniją. Prieš tuos, kurie jį palaikė sunkiais momentais. Bet, matomai, tai jau moralės ir etikos klausimai. Deja, ne visi politikai ją turi.

Nesiplėsiu į Sauliaus Svernelio išdavysčių anatomiją, plačiai apie tai šnekėjau Opozicijos televizijos laidose, kurias galima rasti internete. Pasakysiu tik tiek, kad laikas visada viską sustato į

savo vietas. Nusikaltėliai sulaukia bausmės, šmeižikai, melagiai ar išdavikai atsiskleidžia savo sprendimais, kurie visuomenei parodo, jog reali situacija yra visiškai priešinga, nei paskleistas melas.

Baigdamas noriu pasakyti, jog bandysime Seimo pavasario sesijoje inicijuoti tyrimo komisijos sudarymą, kuri ne per dvi valandas, o sistemiškai ir giliai išanalizuotų visus duomenis, gautų parodymus, kad būtų išsiaiškinta, kas buvusiam Seimo nariui K.Bartoševičiui nutekino informaciją apie ketinimus jam pateikti įtarimus pedofilija.

Atnaujinsime pastangas sukurti lytinių nusikaltėlių registrą, peržiūrėsime visus teisės aktus, kurie reglamentuoja kovą su pedofilija ir pasiūlysime pakeitimus, kurie sumažintų grėsmę mūsų vaikams ir anūkams tapti pedofilų aukomis. Bandysime neleisti nei valdžios partijoms, nei pasireklamuoti sugalvojusiems politikams opozicijoje, politizuoti bei kenkti Generalinės Prokuratūros tyrimams dėl pedofilijos atvejų.

Ramūnas Karbauskis yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas