Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rasa Račienė. Vertybinė prostitucija įsibėgėja

Apie aukščiausius valstybės postus jau svajojantys socialdemokratai, panašu, pasiryžę bet kam, kad tik įtiktų karaliui. Netgi atsižadėti savo vertybių.
Rasa Račienė
Rasa Račienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Ilgus metus „siekę“ visuomenės gerovės ir lygybės, socialdemokratai persigalvojo ir atsisako savo pačių pažado LGBT+ bendruomenei – priimti Partnerystės įstatymą.

Štai Gintautas Paluckas šį klausimą įvardijo, kaip „visuomenės erzinimą“. Ir jis visiškai teisus! Tokia vertybinė prostitucija išties suerzino dalį visuomenės.

Įdomu tik tai, kad kažkodėl Partnerystės įstatymo tema socialdemokratus pradėjo erzinti prieš pat rinkimus, nors iki šiol šis klausimas buvo jų partijos programoje.

Toks G.Palucko pasisakymas, partijos pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės vengimas tiesiai įvardinti savo poziciją rodo viena – partija stoja į gretas tų, kurie užsiima visuomenės gąsdinimu ir skaldymu.

Apmaudu tik, kad tokia socialdemokratų pozicija griauna realių žmonių gyvenimus, stumia juos į paraštes ir toli gražu nekuria „gerovės valstybės“. Nors kita vertus, tikriausiai, mes gerovės valstybę suvokiame skirtingai.

Sunku įsivaizduoti, kaip turėjo pasijausti LGBT+ bendruomenės žmonės, kai didžiausios šalies politinės partijos vienas iš lyderių vardan politinių ambicijų atvirai spjovė į veidą.

Būdama homoseksualaus vaiko mama neberandu argumentų, kaip paaiškinti, kodėl reikia tikėti ir gerbti savo šalį. Šalį, kuri mano vaiko niekaip negina ir nesaugo. Ir tokių vaikų tūkstančiai.

Gerbiamas, Gintautai, gal jūs patarsite, ką man (o ir kitiems tėvams) atsakyti savo vaikui?

Žmogaus teisės nedalomos ir nesegreguojamos. Norėčiau, kad prasidedant rinkiminei pasiutpolkei prisimintume ne tik tai, bet ir savo duotus pažadus. Nustokime parsidavinėti vardan pataikavimo ar politinių ambicijų.

Rasa Račienė yra kandidatė į Seimą „Laisvės partijos“ sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai