Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trys punktai, kaip „nusodinti“ jaunimą Prienų rajone

Bene 35 km nuo Kauno ir apie 95 km nuo Vilniaus nutolusiame Prienų mieste gyvenimo lizdus suka vis daugiau žmonių. Atvykėlių akiratyje yra ir Jiezno, Stakliškių ar Veiverių seniūnijos. Esminė pasirinkimo aplinkybė – noras palikti pergrūstą Vilnių ar Kauną, kur tėvai nuolat įdarbinti taksistais vežti vaikus į darželius, mokyklas ar meno, sporto mokyklas.
Jūrate Zailskienė
Jūrate Zailskienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Pastebime ir popandeminį sindromą – jaunos šeimos jaučiasi pavargusios nuo didmiesčių šurmulio, nori ramesnės aplinkos, kuri įkvėptų svajonėms ar verslo idėjoms.

Nemažai tokių pavyzdžių turime ir mes. Vieni atsikėlę iš Kauno, kiti iš Vilniaus mūsų miesteliuose tapo, lipdo iš molio, galanda peilius ar drožinėja gyvūnų kaukoles. Sumanymų jauna karta turi nors vežimu vežk.

Prienų rajonas sudėliojo bene tris ilgalaikės perspektyvos punktus.

Pirma – daugiabučiai. Per pastaruosius ketverius metus apleisti statiniai pavirto trimis naujais daugiabučiais, statomi modernūs kotedžai. Juose apsigyveno apie 150 šeimų. Tai svarus papildymas mokykloms, darželiams. Šalimais jau klojami ir naujų namų pamatai. Tai signalizuoja – verslo žmonės tiki Prienais.

Antra – sportas. Turime stiprią sporto bazę – areną, aikštynus, o nesenai atidarytas baseinas sutraukia klientūrą ir iš aplinkinių rajonų. Projektuojamas viešbutis, tad bus dar palankesnės sąlygos varžyboms, sporto stovykloms.

Trečia – siekis gauti kurortinės vietovės statusą. Tai duotų papildomas investicijas, didesnes galimybes įgyvendinti infrastruktūrinius projektus, pritraukti turistus.

Jau ir dabar matome vaisių – iš Kauno ir Vilniaus persikėlė ne viena medikų šeima. Kai kurioms verslo įmonėms „diriguojama“ iš Veiverių ar Jiezno. Atsidarė naujos kavinės. Jų savininkai pribloškia išradingumu.

Štai gastrobaras „Teka Teka“ Nemuno pakrantėje, prie pat Greimų tilto, skiria džūkiškąją ir suvalkietiškąją Prienų miesto dalis.

Pasiteisino ne tik Prienuose, bet Jiezne, Stakliškės, Veiveriuose ar Išlauže įrengti paplūdimiai ar vaikų žaidimo aikštelės. Grožis ir tvarka masina verslininkus įgyvendinti savo idėjas, o savivaldybės verslo rėmimo programa daugiausiai yra skirta naujiems verslams remti.

Jūrate Zailskienė yra Prienų rajono vicemerė, Socialdemokratų partijos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai