Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilius Semeška. Nemaustykite žmonių, ponia Vilija

Apima toks nemalonus jausmas, kai matai žmogų prispaustą į kampą. Norisi padėti, gelbėti, užjausti, bet po to supranti, kad užspaustoji – savanorė, komfortabiliai įsitaisiusi mėgaujasi dėmesiu, virkauja, dejuoja bei grūmoja, tik dėl to, kad būtų labiau pastebėta.
Vilius Semeška
Vilius Semeška / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė atsiėmė naują, VRK išduotą, Europos parlamento nario pažymėjimą. Pradėjo suktis dar vienos, penkerių metų, kadencijos skaitliukas. Taigi, kartu su šalies prezidentu, galima pradėti atvirą rinkimų kampaniją ir pasiskelbti sąrašo vedle.

Tokį sprendimą reikėjo parduoti ir žiniasklaidai, kuri turėjo nušviesti ponios perdėtą, tarytum sintetinį, nuoširdumą, ir rinkėjams, kurie neturėtų sutrikti, ką girdi bei besąlygiškai patikėti neįtikėtinu ėjimu žirgu.

Manyčiau, net menamas socialdemokratas Jaroslovas iš Pakrempės, dar spėjęs pabuvoti ir komunistu, savo ūkyje nuo bulvių rinkdamas kolorado vabalus, šelmiškai per ūsą šypsodamasis, visa tai suprato kaip rinkėjų maustymą, įpakuotą į daktariškos, tarybinės dešros apvalkalą.

Ponia Vilija jokioje vyriausybėje dirbti nei nori, nei ketina. Kam tas vargas, kai midijos, šampanas ir kiti Briuselio kopūstai nei erzina, nei prakaituoti verčia? Tačiau pirmininkė save aukoja ir dovanoja, kad teisiamas ir nuteistas jaunimas turėtų dar bent kažkokią politinę ateitį.

Perspektyvus ir sumanus Vilniaus rajono savivaldybės meras privalo įgauti daugiau patirties ir 2028-aisiais galės būti nominuotas kaip sekantis kandidatas į premjerus – jeigu tik netyčia ko nors nenupirks savivaldybei per brangiai.

Štai, Jonavos meras, čekiukų skandalo pasodintas į teisiamųjų suolą, pagavo partijos mestą gelbėjimo ratą su raudonais skaičiais – 141 – ir ponios Vilijos geraširdiškumo dėka galbūt išsigelbės. Čia jokie skaidrumo standartai jau nebeatlaiko, ir netikiu, kad visiems socialdemokratams tai yra priimtina.

Užjaučiu kolegą, Seimo narį, jau prezidento avansu karūnuojamą premjerą Gintautą. Už korupciją nuteistojo, per visą gyvenimą sunkiai nešamas, kryžius gali užkirsti kelią aukštam postui.

Kaipgi paaiškinsi Europos Sąjungos ir Pasaulio lyderiams, kad Lietuvoje teistumas, ypač už korupcinius nusikaltimus, ne tik dėmė, tačiau privalumas renkantis iš 15 tūkstančių narių turinčios partijos?

Kai aplinkui tokie alkani, Konstitucinio teismo nuskalpuoti politiniai mangutai medžioja – rinkėjų maustymas solidžiai kairiajai partijai gali brangiai kainuoti. Tuo pačiu ir šalies politiniam stabilumui iškyla grėsmė, jei radikalų ir ant Konstitucijos nusišlapinusių partijėlių lyderiai įgaus pakankamai įtakos, siekdami ministrų ar Seimo komitetų pirmininkų pozicijų.

Sėdėjimas ir Europos parlamento, ir kandidatės – sąrašo vedlės į Seimą kėdėje, kai visi supranta tokios veikos veidmainiškumą, gali atsisukti prieš visas tradicines bei atsakingas Lietuvos politines organizacijas.

Čia ir rūpestis, ponia Vilija, kad nukentėti galime visi, nesvarbu kokiai partijai priklausome. Kai kairė valstybės kūno pusė gangrenuoja – parazitai dauginasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius