Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Agresijos bezpredielas

Kryptinga politika bei deramas politinis auklėjimas duoda vaisių. Kaip rašo „Novaja gazeta“ apžvalgininkas Aleksejus Tarasovas, šių dienų Rusijoje plinta nekontroliuojama, dar kiek stabdoma, bet nebesulaikoma, agresija.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Visi prieš visus! „Rusai žino, kad gydytojams pasakyta trumpinti pacientų apžiūros laiką; jie žino, kad teismai neteisia, bet yra įsteigti jiems nuteisti. Jie skatinami girtuokliauti, kadangi nėra vaistų, ir daro išvadą, kad visa, ką jie dar gali, tai smogti paskiram „sistemos“ atstovui“. Jauna gydytoja nušaunama, vaikas puola vaiką, ir šalyje – jokios adekvačios reakcijos į tas tragedijas.

Ir anksčiau, rašo Tarasovas, būdavo nužudomi pareigūnai, merai, deputatai ir vyriausieji gydytojai, bet už tų veiksmų slėpdavosi komercinis ir kriminalinis interesas. Dabar juos žudo besijaučiantieji anų aukomis. Agresyvumui nebepakanka nekęsti „Amerikos, nacišdavikų ir liberalų“. Kiekvienas gali tapti taikiniu. Toks ten, matome, naujosios patriotinės civilizacijos pasiekimas.

Panašius klausimus liečia „Rosbalt“ komentatorius Sergejus Šelinas.

„Militaristinė isterija, kurią Kremlius paleido Vakarams bauginti ir pelnyti paramą namuose“, tragiškai sprūsta iš kontrolės ir gali pati sukelti katastrofą.

Jis pastebi, kad Rusijos spauda kiekvienam skiepija įspūdį, jog karas su Vakarais jau čia pat, nors tam nėra objektyvių priežasčių ir net pareigūnai pripažįsta, kad toks konfliktas būtų juolab didesnė katastrofa Rusijai.

Dėl Ukrainos, tai niekas nesitiki, kad Minsko susitarimai bus įgyvendinti, kiek Maskva nesiautėtų. Palankūs Kremliui aiškinimai, neva „rusų liaudis nori karo“, nepasitvirtina apklausose, ką berodytų televizija. Jokių prielaidų, kad pasikartos „Krymo ekstazė“. Tad lieka svarstyti nebent Kremliaus politinio karinio blefo apimtį, kaip toli jis žengs ir ar neišsprūs iš kontrolės.

Nūnai Baltijos jūroje.

Anie pavyzdžiai ir citatos – iš mūsų bičiulio Paulo Goble'o pastebėjimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas