Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 18 /14:56

Vytautas Landsbergis: Imperininkai siunta

Žirinovskiečiai pateikė Rusijos Dūmai ryškų imperinį įstatymo projektą (žr. 15min, 2016-03-15). Dvasinė jo esmė – graudūs verksmai dėl komunistinės SSRS imperijos iširimo 1991 metais. Fundamentalistinė esmė – kad 1991 m. gruodžio 8 d. Belovežo susitarimas, jog „SSRS liovėsi egzistavusi“, esąs nusikalstamas, o nusikaltėliai – smerktini. Jei ne blogiau.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Borisui Jelcinui mirus, turėtų būti teisiami kiti Belovežo signatarai: L.Kravčiukas, S.Šuškevičius. Smūgiuojama M.Gorbačiovui, kuris pasirašė atsistatydinimą iš nebeegzistuojančios Sovietų Sąjungos prezidento pareigų.

Komedija, bet už jos vėl kyšo fundamentalus istorijos perrašymas.

Komedija, bet už jos vėl kyšo fundamentalus istorijos perrašymas. Galbūt ir prevencija, kad pabūgusi Europa nepagerbtų to didžio lūžio 25 metų sukakties, kai paskutinės devynios, dar galbūt laikomos SSRS „respublikomis“, išėjo į savarankiško valstybinio būvio bei išmėginimų erdves. Be visuotinio pilietinio karo, kuriuo gąsdindavo komunistai, be baisių revoliucijų ir nelaimių – nes gimstanti demokratinė Rusija buvo tauri, protinga ir teisinga. O mes jau buvome Jungtinėse Tautose.

Nuo tada turime dabartinį Europos ir Vidurinės Azijos žemėlapį, kurį imperininkai vėl imasi smurtu karpyti. Tad ir žirinovskiečių akcija – galimai tarnybinė. Jų teikiamas Dūmai tekstas, kiek patikslinus, būtų toks:

„Sąjungos žlugimas atvedė prie imperinės agresijos Tbilisyje, Baku, Vilniuje, kurstomų tautinių konfliktų, susidūrimų, revanšistinių Kremliaus karinių konfliktų ir katastrofiško milijonų žmonių (ne Dūmos narių) gyvenimo lygio nuosmukio, prie kurio tiesiogiai prisideda dabartinė Rusijos politika“.

Tepasvarsto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas