Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vytautas Landsbergis. Vaikinams užtemsta

Visai neseniai „Opozicijos televizijoj“ (ar yra tokių?) kalbėjo Lietuvos šešėlinės Vyriausybės ministras pirmininkas. Sužinojau reikšmingų dalykų net apie save.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mat žiniasklaida – tai žinios. Ir „Opozicija“ – rimtas dalykas. O žinios juk ne melas.

Turbūt taip, nes būtų melasklaida arba žiniaklaida, bet niekas taip nevadina.

Tad skaitom. Gavau išrašytą premjero šešėlį op. televizijoj. Iš sausio grožybių skleistų skleidėjų negerbiamai Lietuvos liaudžiai.

„Matome profesorių Landsbergį, kuris savo vardą /.../ užsitarnavo sovietiniais metais, mes žinom puikiai, ir tai neabejotinai, kad jo darbuose daug parašyta apie komunistų partiją ir apie nuostabią sovietinę santvarką“.

Užtemo vaikinui premjerui, ne kitaip. Gal nusiųsiu jam NMMB informacinę knygelę „Vytautas Landsbergis. Per 170 knygų“, prašydamas nurodyti, kurioje pastebėjęs anų jam neabejotinai puikiai žinomų Landsbergio skelbiamų dalykų.

Neradęs ir nenurodęs, be abejo, atsiprašys auditorijos.

Kaip ir dėl kitų apgavysčių.

Anot premjero šešėlyje, Vytautas Landsbergis „aiškina, kad yra sovietinis poetas Marcinkevičius ir kad dėl to jis nieko vertas“. Tokią apsvaigusio pliurpalynę galiu ir toliau cituoti, nors kažin ar verta.

Patvirtink, premjere, ir būsi vertas kėdės.

Grožybes vis dėlto galima dar kiek tęsti.

Antai apie patį šešėlio premjerą kažkas atnešė į „Delfi“ klastotę, neva premjeras – KGB žmogus. Ir „yra liudininkai, yra šimtas žurnalistų, kurie matė, kas atnešė feiką, kas iš tikrųjų tai darė, ir tas žmogus tikrai labai garsus ir labai gerai žinomas ir, aišku, su ta pačia pavarde.“

Nejau Karbauskio? Idant neliktų spėlionių, prie tokių kaltinimų jau visai nusikaltimu, tikrai derėtų drąsa ir viešumas. Kas gi tas " labai garsus ir labai gerai žinomas“ su ką minėta pavarde, o dar turint 100 liudininkų! Avanti, populi!

Labiausiai man patiko, kai vieną režisierių išvadino „anūko tėvu“ . O posmą apie milijoną eurų iš KAM biudžeto anūko tėvui sukūrė ne bet kas, o parlamentaras D.Gaižauskas. Posmą, ne filmą. Lrt forume.

Po to šį posmą noriai vartė šešėlinis premjeras ir laidų vedėjas Kęstutis. Tūravojantis. Anot jo, filmas „iš tikrųjų sukurtas už daugiau nei milijoną valstybės pinigų“. (Režisierius viešai santūriai patikslino: keliolika tūkstančių transporto šlaidoms.) Tūravoja net pagirių lygmens kliedesiai, kad „Landsbergis Vytautas, tėvas, senelis, puola Marcinkevičių, bet virš milijono eurų pasiima filmui“.

Ar tai žiniasklaida? O, nelaimingoji tėvyne.

Tiek žinių, nors dar ne visos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas