Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Valstiečių turgelis Seimo prieigose

Turgelis panašus į ratelį, tik veda nebe kultūros pirmininkas, o atgijęs koalicijos politvadovas. Naujoji choreografinė situacija, kurią pabrėžia naujieji porinkiminiai muzikantai, nors ir atrodytų pralaimėję, reikalauja (taip sakoma) esminio postų persidalijimo. Turbūt ir srautų. Mums „priklauso“ tiek ir tiek ministrų, o kitaip „koalicijos vardan Lietuvos“ nė motais nebus; tad susipraskite patys, gerbiamieji Skverneli ir Pranckieti, štai stumdoma ir Seimo pirmininko kėdė; dar guls ant svarstyklių ir viceministrai, o turgelio aptvarą sukalti būtina greit, iki inauguracijos. Skaidru...
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nepaprastai originaliai dar užvakar atrodė politinė padėtis, kai žali valstiečiai grasino „išeiti“ patys iš savęs, kad kuo daugiau seimūnų pabūgtų netekti postelių. Toliau – gražiau. Štai tu, Pranckieti, šneki pernelyg atsipalaidavęs, nederinęs su manim, tai yra, „niekuo“, tad ką sau galvoji?! Ar būsi toliau Seimo pirmininku, mes dabar deramės su partneriu, o tu gali palaukti priemenėj. Tik nesapnuok, kad tave išrinko Seimas... Esi paskirtas. Skverneliui dar galiu atleisti šnekėjimus, nes tebėra apimtas emocijų.

Štai tokio bernvakario dar nebuvo, iš tikrųjų.

Taip gudručiai jau sukabino tarpusavy net Seimo pirmininko ir premjero likimus. – Arba taip, kaip aš sakau, – diktuoja priartėjęs partneris, – arba viskas griūva, prezidentui Gitanui Nausėdai teks chaosas, tad į ratelį ir jį!..

Štai tokio bernvakario dar nebuvo, iš tikrųjų. Vargšė valstybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas