Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

11 garbaus amžiaus kauniečių apgavę „policijos ekspertai“ priėjo liepto galą – laukia teismas

Kauno apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 4 asmenys kaltinami sukčiavimu. Kaltinamieji apgaulės būdu iš nukentėjusiųjų išviliojo daugiau nei 6 tūkstančius eurų, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Ukrainos fronte esančio miestelio kasdienybė
Garbaus amžiaus moteris/ Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų pavasarį vienas kaltinamųjų paskambindavo nukentėjusiesiems į laidinį telefoną ir prisistatydavo policijos pareigūnu bei įtikindavo garbaus amžiaus asmenis, kad jų turimi pinigai yra padirbti.

Kitas kaltinamasis atvykdavo pas nukentėjusiuosius į namus ir, apsimetęs policijos ekspertu, paimdavo nukentėjusiųjų turimus pinigus tariamai ekspertizei atlikti.

Iš nukentėjusiųjų išvilioti pinigai buvo perduodami bendrininkei, kuri, įtariama, pinigus perduodavo įkalinimo įstaigoje bausmę atliekančiam asmeniui. Tokiu būdu iš Kaune gyvenančių vienuolikos senyvo amžiaus nukentėjusiųjų buvo išviliota daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už sukčiavimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas