Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

13 metų svetimu vardu gyvenusį M.Civinską pasivijo praeitis: prašoma įkalinti 12 metų

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį pradėtos sakyti baigiamosios kalbos nužudymu kaltinamo Mariaus Civinsko byloje. Po mėnesio posėdis bus tęsiamas: kaltinamąjį ginanti advokatė siekia įrodyti, kad 2006-aisiais įvyko nelaimingas atsitikimas. Tuo metu prokuroras prašo teismo įkalinti ilgą laiką Interpolo ieškotą palangiškį, pravarde Gangas, dvylikai metų.
13 metų Interpolo ieškotas Marius Civinskas Klaipėdos apygardos teisme.
13 metų Interpolo ieškotas Marius Civinskas Klaipėdos apygardos teisme. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Praėjusių metų pavasarį Lietuvą pasiekė žinia, kad Airijoje buvo sulaikytas net 13 metų teisėsaugos ieškotas palangiškis Marius Civinskas. Vyras naudojosi suklastotais dokumentais, teigiama, kad jau buvo sukūręs ir šeimą, turėjo vaikų. Interpolo rastas nužudymu įtariamas vyras pargabentas į Lietuvą, kur jo laukė teismas.

Klaipėdos apygardos teisme buvo analizuojami 2006-ųjų įvykiai Palangoje. Kraupia lemtimi baigėsi dviejų grupuočių bandymas išsiaiškinti santykius kurorto centre.

M.Civinskas, pravarde Gangas, kaltinamas nužudęs savo geriausią draugą Raimundą Šimkų. Konflikto metu M.Civinskas išsitraukė ginklą ir sužalojo R.Šimkų. Ginklas taip ir nebuvo rastas. Į ligoninę kito incidento dalyvio nuvežtas R.Šimkus tą pačią dieną mirė.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mariaus Civinsko teismas Klaipėdos apygardos teisme
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mariaus Civinsko teismas Klaipėdos apygardos teisme

Teisme buvo apklausiami liudininkai: pradėjo aiškėti įvykių vaizdas. Pats M.Civinskas savo kaltę atkakliai neigia. Jis tikino, kad viskas – tik nelaimingas atsitikimas ir į savo draugą nė už ką tyčia nebūtų šovęs. Tai, kad jie buvo geri draugai – paliudijo ne vienas apklaustasis. Esą M.Civinskas negalėjo turėti intensijų šauti į draugą, juolab kad abu kartu vyko aiškintis santykių su kita grupuote.

Tačiau kaltinimą M.Civinskui palaikantis prokuroras Arūnas Saunorius teisme teigė, kad tarp kaltinamojo veiksmų ir R.Šimkaus mirties yra priežastinis ryšys. Jis atkreipė dėmesį, kad M.Civinskas po nelaimės pasišalino, nesuteikė draugui pagalbos, nors turėjo galimybę kartu vykti į ligoninę. Vėliau slapstėsi, neatsiprašė R.Šimkaus šeimos narių. Tokios aplinkybės, anot prokuroro, charakterizuoja M.Civinską kaip asmenį.

Tuo metu M.Civinsko gynėja atkakliai laikosi linijos, kad vyras neturėjo jokių intensijų nužudyti draugo. Baigiamoji kalba penktadienį užsitęsė, todėl posėdis nukeltas į liepos 19 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas