Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​14-mečio smūgis senajam Panevėžio įvaizdžiui: gatvėje rastus 2 000 litų grąžino pametusiajam

Teisingas Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokinio poelgis sulaukė įvertinimo. Jaunuoliui padėkos žodžius tarė ir apdovanojimą visų klasės draugų akivaizdoje įteikė Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato viršininkas Vidas Sabonis. Jis nusipelniusiam vaikinui įteikė statulėlę – stilizuotus angelo sparnus ir specialų prizą, kurį įsteigė vienas prekybos ir pramogų centras. Klasės draugams apdovanojimas – staigmena. Vaikinas apie gražų savo poelgį nebuvo linkęs girtis.
14-mečio pagerbimo akimirka
14-mečio pagerbimo akimirka / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

14-metis Kazimiero Paltaroko gimnazijos moksleivis rado pamestus 2 000 litų po pamokų, keliaudamas namo. Radinį iš karto pristatė į policijos komisariatą, kad pareigūnai surastų juos pametusį asmenį.

Pinigai grąžinti teisėtam savininkui, kuris jau buvo praradęs viltį atgauti prarastas santaupas. Žmogus dėkingas ir neslėpė susijaudinimo, minėjo, kad kilnus ir nesavanaudiškas jaunosios kartos atstovo elgesys maloniai nustebino. Sąžiningo jaunuolio mama – policijos pareigūnė. Ji taip pat didžiuojasi doru sūnaus poelgiu.

Visa klasė jį pasveikino plojimais, o Panevėžio miesto policijos komisariato viršininkas dėkojo už pilietiškumą ir pabrėžė, kad toks poelgis – pavyzdys visiems. Kvietė bendradarbiauti su policininkais. Akcentavo, kad visuomenės pagalba yra ypač svarbi, nes padeda ne tik išaiškinti nusikaltimus, bet ir užkirsti kelią netinkamiems veiksmams.

Specialią dovaną vaikinui įteikė ir prekybos bei pramogų centras „Babilonas“.

Sąžiningo jaunuolio mama – policijos pareigūnė. Ji taip pat didžiuojasi doru sūnaus poelgiu.

Be to, balandžio 1-ąją Panevėžio apskrities vyriausiame policijos komisariate stilizuotais gerumo sparnais apdovanoti neabejingi ir pilietiškai pasielgę miesto turgaus prekeiviai.

Vyras ir moteris atkakliai, negailėdami jėgų ir laiko, vijosi kišenvagius, kurie iš apsipirkti atėjusios moters atėmė pinigus. Neabejingiems piliečiams pavyko sustabdyti vagišius. Į įvykio vietą buvo pakviesti policijos pareigūnai.

Garbingus žmones už šį kilnų poelgį sveikino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato viršininkas Vidas Sabonis. Jie dėkojo už pagalbą išaiškinant nusikaltimą, rūpestį ir nesavanaudiškumą. Minėjo, kad turguje užfiksuojama itin daug pažeidimų, tačiau surasti kaltininkus yra sudėtinga, kad ši pagalba – svarus indėlis atskleidžiant kišenvagius.

Apdovanotieji ragino ir kitus žmones, pastebėjusius įtartinus asmenis ar elgesį, nenusigręžti, nes nukentėti nuo ilgapirščių gali visi. Taip pat pastebėjo, kad asmenys, viešosiose vietose apsipirkdami, turėtų būti atsargesni ir patys atsakingai saugoti savo asmeninius daiktus: rankines, pinigines ir mobiliuosius telefonus. Būtent šie daiktai dažniausiai patraukia kišenvagių dėmesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito