Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

19-metė ukmergiškė mirė nukraujavusi: Algirdas S. sugyventinę nužudė, bet neprievartavo

Už 19-metės sugyventinės nužudymą Ukmergės rajono gyventojas kalės 11 metų.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Vilniaus apygardos teismas kaltu dėl jaunos moters nužudymo pripažino 47 metų Ukmergės rajono gyventoją.

Vyras, įvardijamas kaip Algirdas S., pataisos namuose kalės 11 metų, nužudytosios tėvui jis turės atlyginti 8 tūkst. eurų neturtinės žalos ir daugiau nei 1 tūkst. eurų turtinės žalos.

Teismo ekspertai nustatė, kad moteris buvo subadyta į kaklą peiliu ir mirė nukraujavusi.

Anot liudytojų, Algirdas išvažiuodamas į darbą gyvenimo draugę namie užrakindavo, esą, kad ji nebėgiotų pas kitus vaikinus.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate 2021 m. balandžio 6 dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, gavus pranešimą, kad tądien Ukmergės rajone, Šešuolių seniūnijoje, Taurupiškio kaime, miško masyve rastas nenustatytos tapatybės moteriškos lyties lavonas su durtinėmis pjautinės žaizdomis kakle ir rankose.

Valstybinėje miškų urėdijoje Ukmergės regioniniame padalinyje medienos meistru dirbantis vyras, važiuodamas tarnybos reikalais, pastebėjo šalia kelio krūvą senų lapų, todėl sustojo. Išlipęs ir priėjęs arčiau pamatė, kad lapų krūvoje paslėptas kūnas. Jis iš karto iškvietė policiją.

Nustačius nužudytosios tapatybę, paaiškėjo, kad tai jauna Ukmergės rajono gyventoja, gimusi 2002 metais. Tą patį vakarą pareigūnai sulaikė nusikaltimą padariusį asmenį, moters sugyventinį, vyrą, gimusį 1975 metais.

Bylos duomenimis, 2021 metų kovo 27 dieną buvo švenčiamas žuvusiosios gimtadienis, jis vyko poros gyvenamojoje vietoje. Nuo ryto buvo vartojamas alkoholis, tai tęsėsi ir kitą dieną.

Poros kaimynė teismui liudijo, jog Algirdas S. po gimtadienio šventimo prašė pagalbos – A. A. gulėjo kambario viduryje ant grindų. Algirdas S. prašė padėti nuvesti moterį iki automobilio, nes esą ji prašė būti nuvežta į Ukmergę.

Pamatę, kad moteris labai stipriai apsvaigusi nuo alkoholio, kaimynai nesutiko padėti. Vėliau Algirdas S. vis dėlto pats nešė sugyventinę iki automobilio, jam padėjo vienas kaimynų. Nuo to laiko 19-metės niekas nematė.

Prokuratūra teisme mėgino įrodinėti, kad jaunos moters gyvybę žudikas atėmė mėgindamas nuslėpti kitą jos atžvilgiu įvykdytą sunkų nusikaltimą.

Bent pirmosios instancijos teisme nepasitvirtinusiais bylos duomenimis, kaltinamasis nužudė sugyventinę, slėpdamas kitą itin sunkų nusikaltimą (seksualinį prievartavimą), o būtent: vyras bijodamas, jog bus atskleistas jo seksualinio pobūdžio nusikaltimas, apgaule įviliojo merginą į savo automobilį ir, nuvežęs į miško masyvą, peiliu sudavė mirtinus smūgius.

Prokuratūra teisme bent kol kas neįrodė, kad jaunos moters gyvybę žudikas atėmė mėgindamas nuslėpti kitą jos atžvilgiu įvykdytą sunkų nusikaltimą.

Moteris su kitu vyru buvo susilaukusi vaiko, jį augina tėvas.

Liudytojai teismui pasakojo, kad Algirdas S. išvažiuodamas į darbą savo gyvenimo draugę užrakindavo namuose, vyras esą taip elgdavosi, jog ji nebėgiotų pas kitus vaikinus.

Teisme liudijusi Algirdo S. motina tikino, kad sūnus negalėjo nužudyti jaunos moters. Ji apgailestavo sūnus susiejo savo gyvenimą su jauna, savo dukros amžiaus, mergina, ji su juo faktiškai negyveno.

Vilniaus apygardos teismo balandžio 12-osios nuosprendis dar neįsiteisėjęs, per 20 dienų tiek nuteistojo, tiek valstybės kaltintojo valia verdiktas gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teisėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito