Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

21 tona armatūros – tik priedanga slaptam 180 tūkst. eurų vertės kroviniui

Per dvidešimt tonų armatūros ir kontrabandos slėptuvė: Medininkuose muitininkai sulaikė sunkią bei didelę nelegalių rūkalų siuntą, skelbia Muitinės kriminalinės tarnyba.

Sekmadienio popietę Medininkų kelio poste buvo sulaikytas armatūros krovinį gabenęs vilkikas iš Baltarusijos – patikrinę mašiną, jos puspriekabėje muitinės pareigūnai aptiko slėptuvę su kontrabanda. Iš viso rasta beveik 200 tūkst. eurų vertės nelegalių rūkalų.

Kovo 27 d., apie 14 val. dienos, į Medininkų kelio postą vilkiku „Iveco“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo vienai Lietuvos įmonei gabenantis 20,8 tonos plieno armatūros.

Tačiau krovinio apžiūros metu vienas iš muitinės pareigūnų pastebėjo, kad priekinė vilkiko puspriekabės sienelė turi aiškių remonto požymių. Atidengus šoninį mašinos tentą, pareigūnai pamatė „klasikinę“ slėptuvę: priekinė puspriekabės dalis buvo atitverta papildoma sienele, o į ertmę sukrautos cigaretės.

Iš viso aptikta 50 tūkst. pakelių įvairių rūšių baltarusiškų cigarečių – „Minsk Superslims“, „Fest“ ir „NZ Gold“. Rūkalų vertė, priskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius – 180 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

„Iveco“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą ir dokumentų paėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas