Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 iš 8 paros avarijų figūruoja tas pats mašinos modelis, bet ne iš trijų raidžių

Policija išskyrė 8 paros avarijas: net trijose figūruoja tas pats mašinos modelis, bet ne iš trijų raidžių markės, stereotipiškai siejamos su nesaugiu vairavimu.
Vilniuje „Toyota Corolla“ automobilis partrenkė mažametį
Asociatyvi iliustracija / 15min.lt/Vidmanto Balkūno nuotr.

Stereotipiškai su nesaugiu vairavimu ar avaringumu siejama viena vokiška automobilių markė, tačiau pastaruoju metu policijos suvestinėje dažniau figūruoja kitokių ratuotų prekių ženklai.

Netikėtai eismo kronikoje pastaruoju metu dažniau nei įprastai eskaluotas visai kitokią reputaciją turintis „Volvo“ vardas (žr. susijusius straipsnius), o pavyzdžiui, masinės avarijos Vilniuje, L.Asanavičiūtės g., sukėlimu įtariama „Audi A5“ vairuotoja, suniokojusi iš viso 7 transporto priemones.

Rugpjūčio 31 d., ketvirtadienį, įvyko 55 eismo įvykiai. Tamsiuoju paros metu – 11. Žmonės nukentėjo 7 eismo įvykiuose, penktadienį praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT). Sužeisti – 8 žmonės, iš jų 2 – nepilnamečiai.

Išties retai pasitaiko, kad taip dažnai šioje suvestinėje mirgėtų „Corolla“ vardas: nors tai vienas populiariausių visų laikų pasaulio automobilių modelių, paprastai dauguma jų vairuotojų kriminalinės kronikos išvengia.

Apie 07.20 val. Varėnoje, Jono Basanavičiaus g., automobilio „Toyota Corolla“ vairuotoja (gim. 1991 m.), išvažinėdama iš prekybos centro „Norfa“ aikštelės kliudė ir sužeidė pėsčiųjų ir dviračių taku važiavusią dviratininkę (gim. 1947 m.).

Apie 12.01 val. Palangoje, Maironio g., nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio nepilnametis dviračio vairuotojas (gim. 2005 m.) atsitrenkė į priekyje kelkraštyje stovėjusį automobilį „Toyota Corolla“ ir susižeidė.

Apie 12.19 val. Vilniuje, Pilaitės pr., automobilio „Toyota Corolla“ vairuotoja (gim. 1944 m.) partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią pėsčiąją (gim. 1963 m.).

Apie 12.30 val. Tauragėje, Sandėlių g., kapinėse, krovininio automobilio „Hyundai H-1“ vairuotojas (gim. 1963 m.) važiuodamas atbuline eiga kliudė ir sužeidė pėsčiųjų taku ėjusį vyrą (gim. 1940 m.).

Apie 16.34 val. Jonavos rajono sav., Užupių kaime, Jonavos g., motociklo „Triumph“ vairuotojas (gim. 1993 m.) važiuodamas pagrindiniu keliu nepasirinko saugaus greičio, neįvertino oro sąlygų ir stabdydamas atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Lexus RX“, kurį vairavo vyras (gim. 1979 m.). Eismo įvykio metu susižeidė motociklo vairuotojas ir keleivė (gim. 2001 m.).

Apie 17.15 val. Molėtų rajono sav., krašto kelio Raudondvaris–Giedraičiai–Molėtai 46,2 km, nepilnametis motociklo „Yamaha“ vairuotojas (gim. 2006 m.), važiuodamas savo eismo juosta, atsitrenkė į autobusą „Neoplan“ (gim. 1975 m.), kurio slidžiame kelio ruože nesuvaldė autobuso vairuotojas.

Apie 18.32 val. Vilniuje, Žemaitės g., išvažiuodamas iš kiemo automobilio „Mercedes-Benz“ vairuotojas (gim. 1992 m.) nepraleido, kliudė ir sužeidė dviračiu taku važiavusią dviratininkę (gim. 1997 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito