Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

55 000 eurų kyšio byla: advokatas Vytautas Vinikas išsaugojo laisvę, bet mantiją susitepė

Lietuvos apeliacinis teismas: advokatas Vytautas Vinikas kaltu dėl prekybos poveikiu pripažintas pagrįstai.
Teisingumas
Teisingumas / 123rf.com

Trečiadienį Apeliacinis teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą pagal nuteistojo advokato Vytauto Viniko, jo gynėjo ir prokuroro apeliacinius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo 2017 m. spalio 4 d. nuosprendžio, kuriuo Vytautas Vinikas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu (BK 226 straipsnio 4 dalis).

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija atmetė nuteistojo ir jo gynėjo prašymą nuteistąjį išteisinti. Kolegija pripažino, kad apygardos teismas advokatą V.Viniką pagrįstai pripažino kaltu ir nuteisė už tai, kad jis, pasinaudodamas pažintimis, kita tikėtina ir tariama įtaka, pažadėjo ir susitarė priimti 55 000 eurų kyšį ir jį priėmė, pažadėjęs paveikti teisėją, kad šis, apeliacine tvarka nagrinėdamas baudžiamąją bylą, paskirtų švelnesnę bausmę nuteistajam.

Taip pat Lietuvos apeliacinis teismas atmetė prokuroro skundą ir paliko galioti apygardos teismo V.Vinikui paskirtą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Aukštesnis teismas iš nuteistojo konfiskavo ne turtą, o jo vertę atitinkančią 20 000 eurų sumą.

Teisėjų kolegija apygardos teismo nuosprendį pakeitė, konstatuodama, kad teisė verstis advokato veikla V.Vinikui atimama trejiems metams ir iš nuteistojo konfiskuojamas ne turtas, o jo vertę atitinkanti 20 000 eurų suma. Kita Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio dalis palikta nepakeista, pažymima Lietuvos apeliacinio teismo atstovės spaudai Vilmos Budėnienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas