Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno narkotikų mafijos šului – šansas įtikinti teisėjus savo nekaltumu

Garsių medikų sūnus, pas kurį su broliu rastas rekordinis kvaišalų kiekis, Lietuvos apeliaciniame teisme prašo jį visiškai išteisinti.
„Kratos metu rastos medžiagos nėra mano ir aš išvis nesusijęs“, – teisme kalbėjo A.Tokeris, uoliai slėpęs savo veidą.
„Kratos metu rastos medžiagos nėra mano ir aš išvis nesusijęs“, – teisme kalbėjo A.Tokeris, uoliai slėpęs savo veidą. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Dėl prekybos didžiuliais kiekiais narkotikų į kalėjimą uždarytas 27 metų A.Tokeris tikina esąs visiškai nekaltas.

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) pradėjo nagrinėti kauniečių skundą, kuriame nuteistasis prašo panaikinti Kauno apygardos teismo priimtą nuosprendį ir priimti naują, išteisinamąjį nuosprendį, esą neįrodžius, kad jis apskritai dalyvaudavo nusikalstamoje veikloje.

15min.lt primena, kad viena įspūdingiausių teisėsaugos operacijų prieš narkomafiją įvykdyta dar 2004 metų lapkričio 13 dieną.

Tokerių šeimai priklausančiame požeminiame garaže Kaune aptikta kvaišalų, kurių vertė juodojoje rinkoje viršytų 2 milijonus litų:

62 273 tabletės ekstazio (apie 15 kilogramų),

18 743 dozės LSD,

753 gramai kanapių,

100 gramų heroino,

18 gramų amfetamino.

Brolių Tokerių senelis Semionas – sovietmečiu garsus sporto funkcionierius, netgi vadovavęs Kauno „Žalgirio“ draugijai bei parašęs apie šią krepšinio komandą keletą knygų.

Andrejaus ir Vitalijaus tėvas Igoris Tokeris yra garsus chirurgas, motina Tatjana Toker – taip pat žinoma medikė.

Broliai gelbėja vienas kitą

Pareigūnų antpluolio metu A.Tokerio brolis Vitalijus, kuriam tuo metu buvo vos 19 metų, kaip tik svėrė garaže narkotikus, o Andrejui pavyko pasislėpti. Tačiau 2006 metų jis su svetimu pasu bei narkotikų gamybai naudojama medžiaga įkliuvo Olandijoje, kur buvo nuteistas 30 mėnesių kalėti. Dar nesibaigus šiam terminui, 2008 metų birželį pagal Europos arešto orderį A.Tokeris buvo perduotas Lietuvai ir čia nuteistas.Bylos duomenimis, vyresnysis brolis A.Tokeris rūpinosi narkotikų tiekimu, o jaunesnysis Vitalijus juos pardavinėdavo.

Beje, kai Lietuvoje buvo teisiamas V.Tokeris, visą kaltę jis vertė broliui Andrejui. Dabar iš teisėsaugos gniaužtų mėgina išsivaduoti A.Tokeris, visą kaltę jis verčia broliui Vitalijui, o pastarasis prisipažįsta esą brolį šmeižęs, o dabar norintis pasakyti tiesą. Bylos duomenimis, vyresnysis brolis rūpinosi narkotikų tiekimu, o jaunesnysis juos pardavinėdavo.

Apklaus kelis liudytojus

Jaunėlis V.Tokeris uždarytas už grotų dvylikai metų. Savo ruožtu vienuolikai metų į pataisos namus uždarytas A.Tokeris trečiadienį LAT su savuoju gynėju pasiekė, kad į kitą posėdį šioje byloje vėl būtų kviečiamas liudyti jo brolis V.Tokeris. Anot Andrejaus, visus negerus darbus su narkotikais darė būtent Vitalijus. Be to, nuteistojo prašymu liudyti bus kviečiamas narkotikų pirkdavęs Marius Bielinis. Bylos medžiagoje yra telefoninių pokalbių tarp jo ir abiejų brolių, ši medžiaga tapo svarbiu įrodymu, tačiau ligi šiol teisme Bielinis nebuvo apklaustas.

A.Tokeris piktinasi, kad Kauno teisėjai nepakankamai ištyrė bylos aplinkybes, neteisingai įvertino surinktą medžiagą, nuosprendį grindė tik prielaidomis ir spėlionėmis.

Nuteistojo supratimu, iš slapta įrašytų jo buitinių telefonių pokalbių į bylą pateiktos tik tendencingai atrinktos ištraukos.

„Paukštiena“, „pupos“, „sašos“, „šepečiai“, „lūženos“, „kelnės“, „smirdalynė“ – taip dėl konspiracijos telefonu buvo vadinami narkotikai.

Skundžiasi dėl visko iš eilės

Anot A.Tokerio, jei jis naudodavosi automobiliu „Audi A4“, tai nereiškia, kad būtent jis šiuo automobiliu gabendavo narkotikus.

Kaunietis Apeliacinio teismo teisėjams taip pat aiškino, kad nieko nereiškia ir ant vienos narkotikų pakuotės rasti jo pirštų atspaudai. Jis pasakojo, kad kartais lankydavosi savo tėvų namuose, kur gyveno ir brolis Vitalijus, bei ten vaišindavosi saulėgrąžomis, riešutais, razinomis. Vėliau jo brolis esą naudodavo maišelius nuo šių vaišių narkotikams pakuoti.

Be to, anot A.Tokerio, pirmosios instancijos teismas be pagrindo nepatikėjo jo paties parodymais, kurių esmė – kad nakotikų jis neturėjo ir jų prekyba neužsiimdavo.

Taip pat, A.Tokerio įsitikinimu, teismas nepagrįstai iš jo priteisė valstybės naudai 5828 litus proceso išlaidų, nes išlaidaujama buvo ne jo iniciatyva.

A.Tokerio taktika visuose teismuose – slėpti veidą nuo fotografų. Norėdami pamatyti, kaip ketvirtadienį medikų sūnus slėpėsi išvedamas iš teismo salės, žiūrėkite žemiau publikuojamą filmuotą medžiagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai