Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

66 pareigūnai krėtė saulės elektrinių įmones: paimti 262 tūkst. eurų

Klaipėdos teisėsauga atlieka tyrimą dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo saulės elektrinių įrangos prekybos įmonėse. Gauta informacijos, kad Klaipėdos, Vilniaus ir Šiaulių apskrityse veikiančios įmonės, užsiimančios saulės elektrinių įrangos prekyba bei montavimu, galimai neįtraukia visų įvykusių ūkinių operacijų į įmonės finansinę apskaitą, ir tokiu būdu valstybės įgaliotoms institucijoms galimai yra teikiami žinomai neteisingi duomenys apie pajamas, pelną, turtą ar jų panaudojimą.

Tyrimas atliekamas dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei neteisingų duomenų apie pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą pateikimo valstybės įgaliotoms institucijoms.

Siekiant ikiteisminiame tyrime išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas bei nustatyti veikas padariusius asmenis, rugsėjo 10 d. dalyvaujant 66 pareigūnams iš įvairių institucijų, buvo atliktos 22 kratos Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus apskrityse, kurių metu išimti 262 tūkst. eurų grynais pinigais, daug tyrimui reikšmingų apskaitos dokumentų, kompiuterinės technikos.

Sulaikyti 3 asmenys, kuriems įteikti pranešimai apie įtarimus bei atliktos jų apklausos. Ikiteisminio tyrimo metu apribotos teisės į įtariamiesiems priklausantį turtą, kurio vertė ne mažiau kaip 290 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad įmonės vadovas, veikdamas bendrai su darbuotojais, galimai dalies iš fizinių ir juridinių asmenų gautų grynųjų pinigų neapskaitydavo, ir taip veikiant, dalies už parduodamas ir montuojamas saulės elektrines gaunamų pajamų, ne mažiau kaip 170 tūkst. eurų, galimai neatvaizdavo įmonės apskaitoje.

Įtariama, kad dalį šių gautų grynųjų pinigų panaudojo neoficialiam darbo užmokesčio išmokėjimui ir tokiu būdu nedeklaravo gautų pajamų bei neapskaičiavo ir nesumokėjo nuo jų priklausančių mokesčių, ne mažiau kaip 50 tūkst. eurų.

Pastaraisiais metais, valstybiniu lygmeniu didelis dėmesys skiriamas „šešėlio“ mažinimui ekonomikos, verslo ir finansų sistemose.

Kryptingai dirbant ir analizuojant įvairias ekonomikos ir verslo sferas, nustatytos rizikingiausios veiklos sritys, kuriose pastebimi didžiausi „šešėlinės“ ekonomikos reiškiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas