Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:08 /17:51

A.Kandrotas ir A.Lobovas įtariami teisme tyčiojęsi iš Seimo nario T.V.Raskevičiaus

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl, įtariama, neapykantos kurstymo bei viešosios tvarkos pažeidimo teismo salėje, antradienio pavakarę praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Antanas Kandrotas
Antanas Kandrotas (viduryje) ir Andrejus Lobovas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūroje šiandien pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl, įtariama, neapykantos skatinimo ir kurstymo prieš asmenį dėl jo seksualinės orientacijos (pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d.) bei viešosios tvarkos pažeidimo (pagal Baudžiamojo kodekso 284 str.).

Ikiteisminio tyrimo metu bus vertinama, ar nebuvo padaryta nusikalstama veika, kai š. m. rugsėjo 20 d. Vilniaus apygardos teisme vykstančio teismo posėdžio metu Antanas Kandrotas, dalyvaujantis posėdyje nuotoliniu būdu, bei kaip stebėtojas atvykęs Andrejus Lobovas, įtariama, viešai tyčiojosi iš Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus, skatino neapykantą bei kurstė diskriminaciją dėl Seimo nario seksualinės orientacijos.

Turimais duomenimis, viešoje vietoje – teismo posėdžių salėje – A.Kandrotas bei A.Lobovas savo įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams bei sutrikdė visuomenės rimtį.

Susidūriau su brutalia homofobija. Jau seniai taip šlykščiai nesijaučiau.

„Šiandien teismo posėdyje susidūriau su brutalia homofobija. Jau seniai taip šlykščiai nesijaučiau. Teismo salėje per nuotolį iš pataisos namų pajungtas Celofanas ir jo draugelis Lobovas nesivaržydami vadino mane „pederastu“, samprotavo apie kietą daiktą mano burnoje ir siūlė su jais kažkur „pasivolioti“, – po susidūrimo su A. Kandrotu-Celofanu ir A.Lobovu savo „Facebook“ paskyroje buvo rašęs T. V. Raskevičius.

Suprasti akimirksniu

  • Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusį penktadienį planavo atversti civilinę bylą, kurioje šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis A.Kandrotas, pravarde Celofanas, iš Seimo nario „laisviečio“ Tomo Vytauto Raskevičiaus siekia prisiteisti 100 eurų.
  • Pernai liepą vykusių LGBTIQ eitynių Vilniuje metu A.Kandrotas surengė protesto akciją. Jo transliacijos metu prie A.Kandroto priėjęs Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T.V.Raskevičius pabučiavo jį į skruostą.
  • Sostinės teismas A.Kandroto ieškinio nagrinėjimą penktadienį atidėjo, tuo metu pats ieškovas ir jo bendramintis A.Lobovas užsitraukė teisėsaugos nemalonę.

Ikiteisminis tyrimas dėl akibrokštų teisme pradėtas išnagrinėjus ir įvertinus Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės ir Europos parlamento nario Dainiaus Žalimo pareiškime nurodytas aplinkybes, pažymima prokuratūros pranešime.

Kadras iš vaizdo medžiagos/Antanas Kandrotas-Celofanas ir Vytautas Raskevičius
Kadras iš vaizdo medžiagos/Antanas Kandrotas-Celofanas ir Vytautas Raskevičius

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, tyrimą organizuos ir kontroliuos Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas